meer
facebook rss twitter
Handige tips voor een veilige autovakantie

Handige tips voor een veilige autovakantie

Laatst bijgewerkt op: 29 - 07 - 2013 | 16:26

Lekker op vakantie met de wagen? Verklein dan het risico op pech met deze handige tips voor een veilige autovakantie.

Check de bandenspanning

Tijdens de vakantie word je auto extra zwaar beladen. Extra belangrijk dus om te controleren of de bandenspanning goed is. Dit is niet alleen belangrijk voor de levensduur van je banden, maar kan ook nog eens zorgen voor extra kostenbesparingen. Zo kan je met een goede bandenspanning tot 5% besparen op je brandstofkosten.

Kijk je banden reparatieset na

Zorg dat je een reserveplan achter de hand hebt voor het geval dat je een lekke band krijgt. Leg bijvoorbeeld een echt reservewiel mee en controleer even of de lijm nog niet over datum is. En check of de krik en de moersleutel nog in je wagen ligt!

Remmen controleren

Laat voordat je op vakantie gaat altijd even de remmen checken. Roestvorming kan namelijk zorgen voor blokkades in het remsysteem, wat weer zorgt voor gevaarlijke situaties. Kijk ook even de handrem breekkabel van de aanhangwagen of caravan na en laat deze vervangen indien nodig.

Olie peilen

Je hebt het binnen een minuutje gedaan maar het is o zo belangrijk: je oliepeil nakijken. Want als het lampje op je dashboard aanspringt is het te laat.

Werkt de koeling van de radiateur nog goed?

In warme landen krijgt de koeling het flink te verduren. Laat deze van tevoren dan ook even nakijken voordat je met een oververhitte motor aan de kant van de weg staat.

Airconditioning controleren

Onderhoud van de airconditioning is belangrijk. Niet alleen vanwege de werking van het systeem maar ook omdat schimmelvorming gevaarlijk kan zijn. Laat dit dus tijdig even nakijken!


Moraal van het verhaal: laat je auto even nakijken voor je op vakantie gaat en laat pech geen rout in het eten gooien.

Bron: Kwikfit.nl

Meer vakantietips voor met de auto? Bekijk ook onze tips voor het inpakken van de caravan en tips om in de bergen te rijden.

Tips voor het inpakken van de caravan

Ga je voor het eerst op vakantie met de caravan of is het gewoon elke keer weer een heel gedoe om alles fatsoenlijk in te pakken? Dan komen deze tips voor het inpakken van je caravan jou ongetwijfeld van pas.

Meer

Autorijden in de bergen. Zo doe je dat.

Wil jij niet bij die horde Nederlanders horen die op vakantie met pech langs de weg komen te staan doordat ze niet weten hoe ze in de bergen moeten rijden? Dan is dit artikel jou handleiding voor een pech-vrije autovakantie!

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...