meer
facebook rss twitter
Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Laatst bijgewerkt op: 13 - 05 - 2013 | 17:12

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

  • Onderhoud aan je auto: goed onderhouden auto’s rijden zuiniger (en je hebt ook nog eens minder kans op problemen)
  • Let goed op je bandenspanning: Veel mensen kijken vrijwel nooit naar hun bandenspanning. Zonde, want door te zachte banden kan je brandstof tot 5% toenemen.
  • Zo min mogelijk gewicht: een voor de hand liggende tip, maar laat niet meer dingen in je auto liggen dan nodig. Hoe meer gewicht, hoe meer brandstofverbruik.
  • Verminder luchtweerstand: ook luchtweerstand heeft invloed op je auto. Hoe meer weerstand, hoe meer brandstof je motor nodig heeft. Laat daarom je ramen niet onnodig open staan en verwijder onnodige dingen van je auto (zoals je bagagerek of dakdrager).
  • Beperk je energieverbruik: stiekem zijn elementen zoals airconditioning en de verwarming in je auto energieslurpers die van invloed zijn op je brandstofverbruik. Zet deze dan ook enkel aan als het echt nodig is en laat ze niet standaard aanstaan.
  • Zet je motor uit: sta je voor een open brug of spoorwegovergang waar net een eindeloze goederentrein langskomt? Zet je motor dan uit.
  • Schakel op tijd: zorg dat je op tijd naar de juiste versnelling schakelt. Voor de meeste auto’s geldt dat tussen de 2000 en 2500 toeren het beste moment is om te schakelen. Bij een hoger toerenaantal verbruik je standaard meer brandstof.
  • Leuke collega of met vrienden een dagje weg? Denk dan eens aan carpoolen. Naast goed voor het milieu kan het ook nog eens erg gezellig zijn!
En wil je jouw brandstofverbruik echt omlaag brengen? Dan kan je natuurlijk ook nog kiezen voor een elektrische auto!
 
Bron: Visioncarlease.com
Categorieën: Lease auto, Autorijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Hoe werkt een autoveiling?

Je hebt een auto te koop staan, maar je komt er maar niet vanaf. In dat geval kan een online autoveiling een oplossing bieden. Maar wat is een autoveiling eigenlijk en wat houdt dit in voor de verkoper? In dit artikel enkele belangrijke zaken op een rij.

Meer

Hou je kilometerregistratie bij met je smartphone

De smartphone kan je tegenwoordig voor bijna alles gebruiken, dus ook voor de registratie van de zakelijke kilometers met je lease auto. Ideaal voor alle zakelijke rijders die het bijhouden van de zakelijke kilometers een tenenkrommend karwei vinden.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...