meer
facebook rss twitter
In 2015 overal in Nederland snellaadstations voor elektrische auto's

In 2015 overal in Nederland snellaadstations voor elektrische auto's

Laatst bijgewerkt op: 22 - 10 - 2015 | 10:04

Een mooi vooruitzicht voor liefhebbers van elektrisch rijden: vanaf 2015 zouden overal in Nederland snellaadstations moeten zijn. Zo wordt de (huidige) beperkte radius van een accu een stuk minder problematisch.

Recent bracht Tesla al naar buiten dat ze een manier hebben gevonden om de accu van een elektrische auto in 90 seconden op te laden. Nu volgt de volgende positieve ontwikkeling voor elektrische auto's door het nieuws van een landelijk netwerk van snellaadstations.


Grootste netwerk laadstations voor elektrische auto's ter wereld

De innovatieve snellaadstations zullen gebouwd worden door ABB, een grote speler op het gebied van energie en automatisering. Het netwerk wordt het grootste ter wereld en zal alle 16,7 miljoen inwoners binnen een straal van 50 kilometer voorzien van een snellaadpaal, wat neerkomt om ruim 200 stations.

De snellaadstations voor elektrische auto's zijn een knap staaltje innovatie. Zo zullen de stations deels zelf in energie voorzien door zonnepanelen en kunnen de aanwezige snellaadpalen een accu in 15 tot 30 minuten opladen. Daarnaast zijn de palen direct verbonden met internet waardoor assistentie gewaarborgd is.

De eerste snelladers worden in september 2013 al geleverd waarna in 2015 het volledige netwerk van snellaadstations voor elektrische auto's klaar moet zijn.

Zie ook onderstaande filmpje voor meer informatie over dit veelbelovende initiatief voor elektrisch rijden.

 

Bron: Want.nl

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

In 90 seconden een opgeladen accu in je elektrische auto

Elektrische auto fabrikant Tesla heeft een flinke slag geslagen op het gebied van elektrisch rijden. De batterij van het Tesla S model is namelijk in 90 seconden te vervangen!

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer

Tips auto verkopen

Als je jouw auto wil verkopen, wil je er natuurlijk en zo goed mogelijke prijs voor krijgen. Ga daarom aan de slag met onze tips en krijg een beter bod als je jouw auto gaat verkopen.

Meer

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...