meer
facebook rss twitter
Tips voor het inpakken van de caravan

Tips voor het inpakken van de caravan

Laatst bijgewerkt op: 22 - 10 - 2015 | 10:04

Ga je voor het eerst op vakantie met de caravan of is het gewoon elke keer weer een heel gedoe om alles fatsoenlijk in te pakken? Dan komen deze tips voor het inpakken van je caravan jou ongetwijfeld van pas.

Let op de goede kogeldruk

De kogeldruk is de kracht die de vouwwagen of caravan via de koppeling in verticale richting uitoefent. Deze kogeldruk hangt af van de manier hoe je de caravan inlaadt. Daarom is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de kogeldruk tijdens het inpakken.

Zorg bijvoorbeeld dat je niet alle zware spullen voorin de caravan legt. Zo creƫer je namelijk een te hoge kogeldruk waardoor je auto onbestuurbaar wordt. Alle zware spullen achterin leggen is overigens ook geen optie. Op deze manier wordt de kogeldruk weer te laag en vergroot je het risico dat de wagen en caravan gaan scharen. Netjes verdelen is dus het advies.


De caravan goed inpakken

Enkele tips op een rij voor het inpakken van de caravan:

  • Zet zware of breekbare spullen goed vast en voorkom rondschuivende last
  • Zet de zware spullen zo dicht mogelijk bij de as op de vloer
  • Heb je lichte spullen? Berg deze zoveel mogelijk op in de dakkasten. Ook hier geldt weer dat je de spullen best zo gelijkmatig mogelijk verdeeld.


Een laatste controle voor vertrek

Sta je op het punt om op pad te gaan met de caravan? Let dan nog even op deze zaken:

  • Zorg dat je de juiste zijspiegels hebt
  • Loop de deuren en ramen even na of deze goed vergrendeld zijn
  • Werken alle lampen (remlichten, richtingaanwijzers etc) goed?

Alles in orde? Dan kan je met een gerust hart op weg!

Bron: Allsecur.nl

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Verkeersregels voor kinderen in de auto

Voor de meeste ouders zijn kinderen hun meest waardevolle bezit. Daarom is het dan ook belangrijk dat de veiligheid van kinderen tijdens het autorijden compleet gewaarborgd is. Om dit extra te stimuleren gelden er in Europa strenge verkeersregels voor het vervoeren van kinderen. Een kort overzicht. 

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 
Ogenblik geduld. Laden...