meer
facebook rss twitter
Peugeot 208 T16 verpulvert record op Pikes Peak Challenge 2013

Peugeot 208 T16 verpulvert record op Pikes Peak Challenge 2013

Laatst bijgewerkt op: 05 - 07 - 2013 | 17:12

En zo blijkt dat Peugeot niet aan loze beloftes doet. De Peugeot 208 T16 heeft tijdens de Pikes Peak Challenge het record van Hyundai compleet aan diggelen gereden.

Eerder kon je al lezen dat de Peugeot 208 T16 een waar racemonster is. De 875pk motor en de 3,2 liter turbo V6 motor (terwijl het gewicht ook slechts 875kg is) maken het een ongeleid projectiel. Tenzij je Sebastian Loeb heet natuurlijk. De combinatie tussen de rijkunsten van deze topcoureur en de verbluffende motorinhoud bleken goed voor goud. En hoe.


Record Pikes Peak Challenge verbroken

Na slechts 8:13.878 minuten reed Sebastian Loep zijn Peugeot over de finish op de top van de Pikes Peak. Een verbetering van ruim anderhalve minuut ten opzichte van het vorige record van 9:46 minuten dat op naam van Hyundai rijder Rhys Millen stond. Een prestatie waar zowel Peugeot als Loeb erg blij mee waren.

Stap in onderstaald filmpje mee aan boord bij Sebastian Loeb in zijn Peugeot 208 T16 tijdens zijn rit bergopwaarts.

Categorieën: Opmerkelijk, Autorijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Elektrisch machtsvertoon tijdens Pikes Peak Challenge 2013

Op 30 juni 2013 is het weer feest voor liefhebbers van snelle auto’s tijdens de legendarische Pikes Peak International Hill Climb in Colorado. Tijdens deze uphill autorace strijden bekende automerken in verschillende klassen met elkaar om in een zo snel mogelijke tijd boven te zijn. Met dit jaar ook weer razendsnelle elektrische auto’s in het deelnemersveld.

Meer

Peugeot stuurt monsterachtige 208 T16 naar Pikes Teak Challenge

Hadden we het eerder al over de elektrische auto’s die meedoen aan de Pikes Peak Challenge op 30 juni, nu is het tijd voor Peugeot die zijn deelnemer bekend heeft gemaakt: de 208 T16. Op zijn zachtst gezegd een deelnemer van kaliber.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer

Tips auto verkopen

Als je jouw auto wil verkopen, wil je er natuurlijk en zo goed mogelijke prijs voor krijgen. Ga daarom aan de slag met onze tips en krijg een beter bod als je jouw auto gaat verkopen.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...