meer
facebook rss twitter
Tips auto verkopen

Tips auto verkopen

Laatst bijgewerkt op: 06 - 03 - 2013 | 17:11

Als je jouw auto wil verkopen, wil je er natuurlijk en zo goed mogelijke prijs voor krijgen. Ga daarom aan de slag met onze tips en krijg een beter bod als je jouw auto gaat verkopen.

 

  • Wees beleefd en vriendelijk tegen de potentiële kopers. Dit begint natuurlijk al vanaf het moment dat je hem of haar voor het eerst aan de telefoon hebt. Overigens merk je vaak al snel met wat voor iemand je te maken hebt en kan je zelf inschatten hoe je het beste kan reageren.
  • Toon interesse in de koper. Ook al gaat het er uiteindelijk om dat je auto verkocht wordt, een stukje interesse tonen in de potentiële koper van je auto kan weleens net dat duwtje in de rug zijn dat nodig is om de auto daadwerkelijk te kopen. Vraag simpele dingen zoals hoe de reis was, waar hij of zij vandaan komt etc.
  • Wees duidelijk en beloof geen valse dingen. Tijdens het verkoopgesprek over de verkoop van je auto zal de potentiële koper ongetwijfeld allerlei vragen hebben. Zorg dat je van tevoren voor jezelf op een rij hebt wat mogelijke vragen kunnen zijn en geef vooral ook duidelijk en eerlijk antwoord op de vragen.
  • Zorg dat je auto schoon is. Een auto die vol ligt met troep is nou niet bepaald uitnodigend voor potentiële kopers en doet afbreuk aan de uitstraling van je wagen. Zorg daarom dat de auto zowel aan de buitenkant als van binnen goed schoon en opgeruimd is.
  • Geef extra aandacht aan de beste punten van je auto. Beschikt jouw auto over specifieke kwaliteiten of bijzonderheden? Begin hier dan over tijdens het verkoopgesprek en laat ze ook zien. Een stukje extra beleving kan wonderen doen.
  • Laat de potentiële koper een proefrit maken. Als iemand echt geïnteresseerd is in de auto, zal hij of zij een proefrit willen maken. Ga hiermee akkoord en ga zelf mee als bijrijder. Zo kan je niet alleen zelf een oogje in het zeil houden, maar kan je tijdens de rit ook extra dingen vertellen en de potentiële koper enthousiast maken. 

Je auto verkopen via een online autoveiling

En lukt het maar niet om je auto te verkopen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een online autoveiling. In Nederland zijn er tegenwoordig verschillende aanbieders van deze veilingen die je de mogelijkheid bieden om jouw auto snel te verkopen.

Categorieën: Auto kopen/ verkopen

Hoe werkt een autoveiling?

Je hebt een auto te koop staan, maar je komt er maar niet vanaf. In dat geval kan een online autoveiling een oplossing bieden. Maar wat is een autoveiling eigenlijk en wat houdt dit in voor de verkoper? In dit artikel enkele belangrijke zaken op een rij.

Meer
 
Ogenblik geduld. Laden...