meer
facebook rss twitter
Elektrisch machtsvertoon tijdens Pikes Peak Challenge 2013

Elektrisch machtsvertoon tijdens Pikes Peak Challenge 2013

Laatst bijgewerkt op: 07 - 06 - 2013 | 08:56

Op 30 juni 2013 is het weer feest voor liefhebbers van snelle auto’s tijdens de legendarische Pikes Peak International Hill Climb in Colorado. Tijdens deze uphill autorace strijden bekende automerken in verschillende klassen met elkaar om in een zo snel mogelijke tijd boven te zijn. Met dit jaar ook weer razendsnelle elektrische auto’s in het deelnemersveld.

Snel, sneller, snelst

Elk jaar is het weer spektakel op de berghellingen in Colorado. Dan vechten bekende en onbekende automerken een onderlinge prestigestrijd uit om als eerste op de 4300m hoge top van de Pikes Peak te staan. Vorig jaar heeft Toyota de lat aardig hoog gelegd voor elektrische auto’s met een razendsnelle tijd van 10:15:38, een verbetering van maar liefst 2 minuten ten opzichte van het eerdere record. Een uitdaging voor de deelnemende automerken.


Elektrische auto’s op de Pikes Peak Challenge

In de 2013 editie van de Pikes Peak Challenge zijn weer meerdere automerken vertegenwoordigd met een elektrische (race)auto. Een blik in de elektrische racewagens van Toyota en Mitsubishi:


Mitsubishi MiEV EVO II:

Mitsubishi zal aan de start verschijnen met het vernieuwde MiEV EVO II model. Deze elektrische wagen is gebaseerd op het 2012 model en is op veel fronten verbeterd, met een nog snellere wagen als resultaat. Met eigenschappen zoals een Super All-Wheel Control, een gewijzigde koolstofvezel carrosserie en maar liefst vier elektromotoren willen ze een greep doen naar het snelheidsrecord dat vorig jaar door Toyota is gezet. Ook is de wagen nog lichter dan vorig jaar en is het aantal pk’s verhoogd naar 545 pk. 


Toyota EV P002

Ook al heeft Toyota vorig jaar het snelheidsrecord voor elektrische auto’s gezet op de Pikes Peak Challenge, ze denken dat het nog sneller kan. Daarom komen ze met een verbeterde versie van de EV P002 op de proppen die onder de magische 10 minuten grens moet duiken.
De nieuwe EV P002 heeft de beschikking over 544 pk, maar liefst 1.200Nm koppel en een topsnelheid van 230 km/u. Een behoorlijke verbetering ten opzichte van vorig jaar waarmee ze hun honger naar succes extra kracht bijzetten.

Wie er ook wint, beide auto´s zijn een onweerlegbaar bewijs dat elektrische auto’s wel degelijk snel kunnen zijn en niet onder hoeven te doen voor de reguliere racewagens.

Benieuwd hoe de Pikes Peak Challenge er voor de coureurs uitziet? Ga dan mee met autocoureur Nobuhiro ‘Monster’ Tajima in onderstaand filmpje.

 

reacties (1)

Reacties

  • Het gaat zo snel dat ik denk dat de coureurs het ook met de ogen dicht kunnen rijden, puur op parcourkennis en gevoel.
    Dhr. van Well | 07 - 06 - 2013 | 08:56

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Silex Power Chreos wordt krachtpatser onder de elektrische auto’s

We wisten al een tijdje dat het vooroordeel dat een elektrische auto niet snel kan zijn, niet klopt. Met de komst van het Chreos model van Silex Power wordt dit nog maar eens extra onderstreept.

Meer

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

ANWB publiceert top 10 elektrische auto’s

De afgelopen jaren hebben elektrische wagens een stevige opmars gemaakt. Het aantal modellen is sterk toegenomen en de mogelijkheden en innovaties van elektrisch rijden zijn verbeterd. De ANWB heeft een top 10 samengesteld van de beste elektrische auto’s van dit moment.

Meer
 
Ogenblik geduld. Laden...