meer
facebook rss twitter
Peugeot stuurt monsterachtige 208 T16 naar Pikes Teak Challenge

Peugeot stuurt monsterachtige 208 T16 naar Pikes Teak Challenge

Laatst bijgewerkt op: 17 - 06 - 2013 | 14:54

Hadden we het eerder al over de elektrische auto’s die meedoen aan de Pikes Peak Challenge op 30 juni, nu is het tijd voor Peugeot die zijn deelnemer bekend heeft gemaakt: de 208 T16. Op zijn zachtst gezegd een deelnemer van kaliber.

Toegegeven, toen we de naam Peugeot hoorde dachten we niet direct aan eens kanshebber voor de Pikes Peak Challenge. Althans, totdat we de specificaties en testrit zagen!

De Peugeot 208 T16 is een racemonster van formaat. Van 0 tot 100 binnen twee seconden en binnen zeven seconde van 0 tot 240 kilometer per uur. Daar werden we wel even stil van. De motorinhoud is een 3,2 liter turbo V6 motor met 875pk en 882Nm koppel. Combineer dat met het feit dat de wagen ook 875 kg weegt en je hebt 1pk per kg! Het is dus maar goed dat topcoureur Sébastion Loeb op 30 juni tijdens de Pikes Peak Challenge achter het stuur kruipt.

Onderstaand alvast een voorproefje van testritten van de Peugeot 208 T16 op de Mt. Ventoux en Pikes Peak.

Testrit Peugeot 208 T16 op de Mont Ventoux


Testrit Peugeot 208 T16 op de Pikes Peak

 

Categorieën: Opmerkelijk, Autorijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Elektrisch machtsvertoon tijdens Pikes Peak Challenge 2013

Op 30 juni 2013 is het weer feest voor liefhebbers van snelle auto’s tijdens de legendarische Pikes Peak International Hill Climb in Colorado. Tijdens deze uphill autorace strijden bekende automerken in verschillende klassen met elkaar om in een zo snel mogelijke tijd boven te zijn. Met dit jaar ook weer razendsnelle elektrische auto’s in het deelnemersveld.

Meer

Tips voor autorijden bij een laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...