meer
facebook rss twitter
Particuliere autoverkopen neemt toe

Particuliere autoverkopen neemt toe

Laatst bijgewerkt op: 22 - 10 - 2012 | 16:07

Nadat eerder al bekend werd dat autodealers minder auto’s verkopen, blijkt nu dat het aantal autoverkopen onder particulieren toeneemt. Zo blijkt uit cijfers van het VWE voertuiginformatie en –documentatie.

Toename autohandel particulieren

Het afgelopen jaar is het aantal particuliere autoverkopen sterk toegenomen. In vergelijking met juli 2011 is de autohandel tussen particulieren met 15% toegenomen naar 73.140 auto’s in juli van dit jaar. Als echter gekeken wordt naar het eerste half jaar van 2012 in vergelijking met de eerste helft van vorig jaar, is echter wel een daling te zien. In totaal zijn er in de eerste helft van 2012 374.100 auto’s verkocht.

Opvallend is ook dat juist Skoda modellen populair zijn onder particuliere autokopers. Zo werden er in juli 2012 bijna vier keer zoveel Skoda’s verhandeld dan in juli 2011, een behoorlijke stijging dus. Ook het aantal particuliere verkopen van de merken Lexus, Kia, Chevrolet en Mini nemen toe, al blijft het een beperkt aantal. Populaire merken voor tweedehands auto’s zijn Audi’s en Volkswagens, waarbij vooral Audi bezig is met een stevige opmars. De twee andere Duitse luxe automerken Mercedes en BMW zijn opvallend weinig populair op de particuliere automarkt.

Het is dus nog even de vraag of deze stijgende lijn van particuliere autoverkopen zich doorzet of dat het toch tijdelijk van aard is. Feit is echter dat particuliere sites zoals Marktplaats de laatste jaren steeds verder groeien en dus wellicht uit kunnen groeien tot een serieuze bedreiging voor de autodealers. Wij houden het in ieder geval in de gaten.

Tip: je auto verkopen kan een tijdrovend karwei zijn. Heb je geen tijd of zin om hiermee bezig te zijn, maar wil je wel snel en eenvoudig van je auto af? Bekijk dan eens de mogelijkheden van een online autoveiling.

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...