meer
facebook rss twitter
Waarom elektrisch rijden?

Waarom elektrisch rijden?

Laatst bijgewerkt op: 19 - 04 - 2013 | 16:54

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Financiële voordelen elektrisch rijden

Geld blijft een belangrijke drijfveer voor veel mensen in de keuze wat voor auto ze kopen. Wat dat betreft biedt elektrisch rijden dan ook verschillende voordelen die een elektrische auto aantrekkelijk maken:

  1. Je betaalt geen BPM voor je elektrische auto
  2. Zakelijk belastingvoordeel: geen fiscale bijtelling voor zakelijke auto’s of lease auto’s
  3. Geen wegenbelasting, dus scheelt je toch weer een paar honderd euro per jaar


Autorijden aantrekkelijk voor bestuurder en omgeving

Naast financiële voordelen heeft elektrisch rijden ook voordelen die het rijden zowel voor de bestuurder als de omgeving aantrekkelijk maken:

  1. Brandstofverbruik ligt aanzienlijk lager dan bij een benzine auto
  2. CO2 neutraal autorijden, dus beter voor het milieu
  3. De elektrische auto’s zijn stil, dus geluidsoverlast door verkeer zal afnemen


Het rijden van de toekomst

Nederland is druk bezig met de voorbereidingen om elektrisch rijden zo gemakkelijk mogelijk te maken. De komende jaren zal het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s dan ook sterk toenemen. Ook zullen de komende jaren de mogelijkheden voor een oplaadpunt voor thuis uitgebreid worden. Combineer dit met de wetenschap dat de elektrische auto’s steeds geavanceerder worden en het is duidelijk dat de elektrische auto een hoop potentie heeft.

reacties (1)
Categorieën: Innovatie, Elektrisch rijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

ANWB publiceert top 10 elektrische auto’s

De afgelopen jaren hebben elektrische wagens een stevige opmars gemaakt. Het aantal modellen is sterk toegenomen en de mogelijkheden en innovaties van elektrisch rijden zijn verbeterd. De ANWB heeft een top 10 samengesteld van de beste elektrische auto’s van dit moment.

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

De auto van de toekomst

De ontwikkelingen in de auto industrie gaan razendsnel. Bijna wekelijks worden nieuwe ontwikkelingen en innovaties bekend gemaakt die uiteindelijk zullen leiden tot de auto van de toekomst. Maar hoe zit het eigenlijk met de wagen van de toekomst?

Meer
Ogenblik geduld. Laden...