meer
facebook rss twitter
Hoe werkt een autoveiling?

Hoe werkt een autoveiling?

Laatst bijgewerkt op: 22 - 02 - 2013 | 14:40

Je hebt een auto te koop staan, maar je komt er maar niet vanaf. In dat geval kan een online autoveiling een oplossing bieden. Maar wat is een autoveiling eigenlijk en wat houdt dit in voor de verkoper? In dit artikel enkele belangrijke zaken op een rij.

Wat is een autoveiling?

Het woord zegt het eigenlijk al, het is een veiling waar je een auto kan laten veilen. Binnen deze veilingen is er een verschil tussen veilingen voor particulieren en veilingen voor bedrijven. Bij de autoveilingsite Autorola kunnen auto’s bijvoorbeeld enkel door autobedrijven opgekocht worden.


Het proces van een autoveiling werkt simpel

1. Aanmelden van de auto. Hierin geef je een zo volledig mogelijke beschrijving van je auto en bepaal je een minimumprijs die je voor de auto wilt hebben. Vaak kan je hier hulp inroepen van de autoveiling als je een deskundige taxatie wil.
2. Vervolgens meld je de auto aan voor de veiling. Vaak worden er dagelijks veilingen gehouden waardoor een auto snel geveild kan worden.
3. Start van de veiling: een veiling duurt een aantal dagen zodat geïnteresseerden partijen kunnen bieden. Tijdens de veiling kan je de veiling live volgen of de e-mail afwachten met het bericht dat de auto verkocht is.
4. Als de auto verkocht is spreek je met de koper af wanneer de auto opgehaald wordt. De betaling van de wagen gebeurt bij het afhalen van de wagen, dus gewoon bij jouw thuis.

Meestal is het aanmelden van een auto gratis en wordt er pas een commissie gerekend als de auto verkocht is. Hierdoor heb je als verkoper niet onverwacht allerlei kosten waar je niet op zit te wachten.


Voordelen van een autoveiling

Het laten veilen van je auto heeft verschillende voordelen:

  • Het is gemakkelijk.
  • Je bepaalt zelf een minimumprijs waardoor je weet waar je aan toe bent.
  • Je auto is snel verkocht.
  • Je betaalt enkel een commissie als je auto verkocht is. Een auto is verkocht als de minimale prijs die je bepaald hebt behaald is of als je een lager bod hebt geaccepteerd.
  • Doordat de kopende partij de wagen komt halen, hoef je hiervoor niet half Nederland door, wat natuurlijk tijd en geld bespaart.

Dus als je snel van je auto af wilt of gewoon van gemak houdt, is een autoveiling een handige manier om snel en eenvoudig je auto te verkopen.

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...