meer
facebook rss twitter
In 90 seconden een opgeladen accu in je elektrische auto

In 90 seconden een opgeladen accu in je elektrische auto

Laatst bijgewerkt op: 27 - 06 - 2013 | 17:42

Elektrische auto fabrikant Tesla heeft een flinke slag geslagen op het gebied van elektrisch rijden. De batterij van het Tesla S model is namelijk in 90 seconden te vervangen!

Elektrisch rijden is in een opmars, maar toch bleef de vraag hoe het dan zit met het opladen van de batterij. Het vooruitzicht van een auto die elke keer een paar uur moet opladen is tenslotte niet echt uitnodigend. De autobouwers van Tesla bewijzen nu dat dit beeld niet hoeft te kloppen.


Binnen 90 seconden weer op weg met je elektrische auto

De Tesla S beschikt over een verwisselbare accu waarmee je ongeveer 500km kan afleggen. Doordat de accu verwisselbaar is, kan deze simpel vervangen worden door een opgeladen accu en kan je dus zo weer op weg. Tijdens het verwisselen komt de auto op een platform te staan waar de accu automatisch gewisseld wordt. Je hoeft je auto dus niet meer uit. Slim én innovatief.

Al met al dus een veelbelovende stap op het gebied van elektrisch rijden. Nu alleen nog even afwachten of dit systeem ook naar Nederland komt. Positief: Tesla wordt steeds populairder in Nederland en bewees eerder al dat elektrische auto's winstgevend kunnen zijn. We wachten het dus even af.

Onderstaand een filmpje van het Fast Pack Swap Event.

Fast Pack Swap Event from Tesla Motors on Vimeo.

reacties (2)

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer

Autofabrikant Tesla maakt voor het eerst winst met elektrische auto’s

Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van elektrisch rijden. Autofabrikant Tesla heeft voor het eerst winst gemaakt met zijn elektrische auto’s.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...