meer
facebook rss twitter
Geen Belgisch wegenvignet voor Nederlandse automobilisten

Geen Belgisch wegenvignet voor Nederlandse automobilisten

Laatst bijgewerkt op: 16 - 07 - 2013 | 08:55

De kogel is door de kerk. Er komt uiteindelijk dan toch geen wegenvignet op de Belgische snelweg voor personenauto’s. Het wegenvignet voor vrachtauto’s in België gaat wel door.

Het wegenvignet bracht een hoop ophef teweeg. Vooral de grensregio’s waren er alles behalve blij mee aangezien dagelijks veel Nederlandse automobilisten vanuit Zeeland, Brabant en Limburg over Belgische wegen rijden.


Wel wegenvignet voor vrachtwagens in België

Bij de oorspronkelijke plannen voor het wegenvignet moesten buitenlandse automobilisten een vignet kopen om op de Belgische wegen te mogen rijden. Een soort van kilometerheffing die voor de Belgische regering de nodige extra inkomsten moest genereren.

Naar nu blijkt was de Vlaamse regering al niet enthousiast over het plan en de Waalse nu uiteindelijk ook niet. Het wegenvignet zou namelijk minder opbrengen dan verwacht.

Voor vrachtwagens blijft het wegenvignet in België echter wel op de planning staan en gaat deze vanaf 1 januari 2016 in.

Bron: RTL.nl

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Autorijden in de bergen. Zo doe je dat.

Wil jij niet bij die horde Nederlanders horen die op vakantie met pech langs de weg komen te staan doordat ze niet weten hoe ze in de bergen moeten rijden? Dan is dit artikel jou handleiding voor een pech-vrije autovakantie!

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Flink brandstof besparen voor vrachtwagens mogelijk

Vrachtwagens staan bekend als veelverbruikers qua brandstof. Uit onderzoek van het TNO blijkt echter dat met een paar simpele brandstofbesparende maatregelen het brandstofverbruik flink kan afnemen.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...