meer
facebook rss twitter
Flink brandstof besparen voor vrachtwagens mogelijk

Flink brandstof besparen voor vrachtwagens mogelijk

Laatst bijgewerkt op: 16 - 07 - 2013 | 08:59

Vrachtwagens staan bekend als veelverbruikers qua brandstof. Uit onderzoek van het TNO blijkt echter dat met een paar simpele brandstofbesparende maatregelen het brandstofverbruik flink kan afnemen.

Ook voor vrachtwagens wordt de roep steeds luider om de CO2 uitstoot te verminderen. Vrachtwagens hebben nu eenmaal een hogere vervuilingsfactor dan een normale personenauto. Daarom is het goed nieuws dat met enkele simpele aanpassingen brandstof bespaart kan worden. Minder verbruik, dus minder vervuiling en minder kosten. Een mooie combinatie.


Brandstofbesparende maatregelen voor vrachtwagens

Het onderzoek is uitgevoerd door TNO in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu in het kader van het onderzoeksprogramma Truck van de Toekomst.

De volgende maatregelen kwamen naar voren:

  • Regelmatig controleren bandenspanning
  • Uitlijning wielen en assen
  • Gebruik banden met een lage rolweerstand
  • Maatregelen voor verminderen luchtmeerstand

Ook kwam een persoonlijk demonstratieprogramma dat de link legt tussen de rijstijl van een chauffeur en het brandstofverbruik en dit automatisch aan de bestuurder terugkoppelt goed uit de bus. Met deze maatregel kon maar liefst 8% brandstof bespaard worden.

Meer over de resultaten van het onderzoek en ontwikkelingen vindt je op www.truckvandetoekomst.nl.

Bron: Regioinbedrijf.nl

Categorieën: Opmerkelijk, Autorijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...