meer
facebook rss twitter
Volvo presenteert eerste fietsersairbag in auto

Volvo presenteert eerste fietsersairbag in auto

Laatst bijgewerkt op: 26 - 04 - 2013 | 17:00

Het zal er al een poosje aan te komen, maar nu is het ook definitief zover: de fietsersairbag. Een goede ontwikkeling op het gebied van verkeersveiligheid die waarschijnlijk verkeersgewonden en –doden gaat voorkomen.

In Nederland komen jaarlijks bijna 100 fietsers om in het verkeer door een aanrijding met een auto. Tijdens een test van het TNO vorig jaar, werd de airbag getest tijdens een gesimuleerde aanrijding met 40 km per uur (zie onderstaand filmpje). Het resultaat was veelbelovend: zowel het lijf als het hoofd van de dummy goed opgevangen. De combinatie van het remsysteem met de fietsersairbag kan naar verwachting tot 70 levens in het verkeer schelen. Een goede ontwikkeling!

Volvo voorloper met fietsersairbag 

Dat Volvo nu al met de eerste fietsersairbag in een auto heeft geïntegreerd is een positieve meevaller. De daadwerkelijke invoering in praktijk werd pas over een paar jaar verwacht. Volvo heeft echter samen met het kennisinstituut van TNO een nieuw soort fietsersairbag ontwikkelt die groter is dan de zogenaamde voetgangersairbag, blaast zich ook sneller op en bedekt de hele voorruit. Zo wordt een harde klap met de voorruit voorkomen en is de kans op hersenletsel kleiner.

De fietsersairbag is een nieuwe stap voorwaarts in de verkeersveiligheid en een vervolg op de al eerder geïntroduceerde voetgangersairbag in Volvo auto’s.

Wij zijn in ieder geval benieuwd hoeveel levens dit op jaarbasis gaat redden.

Bron: Mobiliteit.blog.nl

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...