meer
facebook rss twitter
Volkswagen Golf uitgeroepen tot auto van het jaar 2013

Volkswagen Golf uitgeroepen tot auto van het jaar 2013

Laatst bijgewerkt op: 06 - 03 - 2013 | 15:48

Het is weer zover, de auto van het jaar 2013 is gekozen. En waar het afgelopen jaren soms een spannende strijd kon zijn met een nek-aan-nek race tussen verschillende automerken, is er dit jaar een overtuigende winnaar.

Op 4 maart was het weer tijd om de auto van het jaar 2013 te kiezen. In de voorgaande waren zijn de acht finalisten uitgebreid getest door de Auto van het jaar jury. Het is trouwens uitzonderlijk dat er acht finalisten zijn, aangezien het er normaal maar zeven zijn. Dit jaar waren er echter twee wagens met exact evenveel stemmen.

Maar hoeveel kandidaten er uiteindelijk waren, was eigenlijk niet eens relevant. De jury koos namelijk unaniem voor één auto die er volgens hen met kop en schouders bovenuit stak: de Volkswagen Golf. En met 200 punten verschil op de nummer 2 op de lijst was het inderdaad een duidelijke winnaar.

De Volkswagen Golf werd door de jury geroemd vanwege zijn uitstekende balans en buitengewone prestaties op het gebied van veiligheid, brandstofefficiency, dynamiek en rijcomfort. Zo is de Volkswagen Golf een wagen waar de jury blij van wordt en mag deze auto een jaar lang de prestigieuze titel van ‘auto van het jaar’ dragen.

Volledige uitslag verkiezing van het jaar 2013

De volledige uitslag op een rij:

Volkswagen Golf   414 punten
Toyota GT86 202 punten
Volvo V40 189 punten
Ford B-Max 148 punten
Mercedes A-klasse 138 punten
Renault Clio 128 punten
Peugeot 208 120 punten
Hyundai i30 111 punten


Bekijk onderstaand ook de video over de zogenaamde tannis-test die de kandidaten voor de auto van het jaar moesten afleggen. Het mag duidelijk zijn dat de juryleden er zin in hadden.

Bron: ANWB.nl

Categorieën: Opmerkelijk, Autorijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...