meer
facebook rss twitter
Vanaf november 2013 toch weer bekeuringen voor te hard rijden in het buitenland

Vanaf november 2013 toch weer bekeuringen voor te hard rijden in het buitenland

Laatst bijgewerkt op: 02 - 04 - 2013 | 16:53

Vanaf november 2013 wordt het gemakkelijker voor Europese landen om bekeuringen te innen bij andere lidstaten. Gevolg: de kans is veel groter dat je een bekeuring thuis krijgt als je te hard hebt gereden in het buitenland.

Eerder kon je op HollandWheels lezen dat Nederlanders die in Belgiƫ geflitst waren geen bekeuring kregen vanwege juridische onenigheid tussen Nederland en Belgiƫ. Nu lijkt hier dan toch een einde aan te komen.

Vaker bekeuring thuis na hardrijden in het buitenland

Met de aansluiting van het EUCARIS netwerk (ofwel het European Car and Driving License System) is de jacht op hardrijders in het buitenland geopend. Vanaf nu hebben het RDW, CJIB en de politie inzicht in de kentekenregisters van buitenlandse lidstaten en de buitenlandse instanties op hun beurt in onze kentekenregisters.

Jaarlijks rijden in Nederland ongeveer 750.000 buitenlanders ongestraft te hard langs trajectcontroles en flitspalen. Ook zij mogen vanaf november 2013 dus een bekeuring op de mat verwachten. Overigens zal het grootste deel van deze bekeuringen uitgeschreven worden aan Fransen, Polen en Engelsen, die binnen onze landsgrenzen blijkbaar graag te hard rijden.

Of het systeem uiteindelijk het doorslaande succes wordt waar justitie op hoopt, is echter nog af te wachten. Een groot deel van het succes zal afhangen van het meewerken van de buitenlandse instanties en hun motivatie om Nederlandse boetes te innen bij hun burgers.

Wordt dus vervolgd.

Bron: Nu.nl

Categorieën: Verkeer & veiligheid

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Met deze dingen ga je veilig op weg

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, maar als het gebeurt wil je natuurlijk voorbereid zijn. Wij hebben voor je bekeken welke dingen onmisbaar zijn voor die momenten dat het even mis gaat.

Meer

Milieustickers in Duitsland

In Duitsland is het in bepaalde gebieden vereist om een milieusticker op je auto te plakken. Maar welke milieusticker moet je eigenlijk hebben? Een korte overzicht.

Meer

Waar let je op bij een proefrit?

Stel, je hebt een wagen gevonden die er helemaal top uitziet. Maar hij ziet er niet alleen goed uit, volgens de verkoper heeft hij nog nooit zo een top auto verkocht! Allemaal leuk en aardig, maar je weet pas echt waar je aan toe bent als je een proefrit met de wagen hebt gemaakt.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...