meer
facebook rss twitter
Milieustickers in Duitsland

Milieustickers in Duitsland

Laatst bijgewerkt op: 22 - 02 - 2013 | 14:16

In Duitsland is het in bepaalde gebieden vereist om een milieusticker op je auto te plakken. Maar welke milieusticker moet je eigenlijk hebben? Een korte overzicht.

Onze Duitse Oosterburen hebben sinds 2008 zogenaamde milieuzones aangewezen. In deze zogenaamde Umweltzones mag je enkel met je auto rijden als je een milieusticker op je auto hebt zitten. Doe je dit niet of heb je de verkeerde sticker? Dan kan je bekeurd worden door de politie.

De milieuzones zijn voornamelijk te vinden in en rondom Duitse steden. Hou hier dus rekening mee als je op voorhand weet dat je stedelijk gebied in gaat.


Soorten milieustickers Duitsland

De milieustickers, ook wel bekend als umweltplaketten, bestaan in drie kleuren en geven aan in welke emissieklasse je auto valt. Globaal gezien kan je het volgende onderscheid aan houden:

Groene sticker: Dieselauto's toegelaten na 31-12-2005 | Benzine auto's toegelaten na 31-12-1992

Gele sticker: Dieselauto's toegelaten tussen 31-12-2000 en 01-01-2006

Rode sticker: dieselauto's toegelaten tussen 31-12-1996 en 01-01-2001

Twijfel je of jouw auto niet zuiniger is dan de aangegeven milieusticker (of juist vervuilender)? Kijk het dan even na op internet of in de handleiding van je wagen.


Waar in Duitsland zijn milieuzones?

Kijk op http://gis.uba.de/Website/umweltzonen/index.htm voor een overzicht van de milieuzones/ umweltzonen in Duitsland.

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Nieuws

Autobelastingen duurder in 2013

Je voelde het al aankomen, maar toch is het jammer dat het nu toch werkelijkheid is geworden: de autobelastingen worden duurder in 2013. Automobilisten mogen dus extra in de buidel tasten voor extra euro’s aan verzekeringspremie.

Meer

Asfalt heeft te lijden onder vrieskou

De vrieskou heeft tot nu 305 meldingen van vorstschade opgeleverd bij Rijkswaterstaat. Op verschillende plaatsen tast de vorst het asfalt aan, wat kan resulteren in gaten in het wegdek.

Meer

Hoogste tijd om je winterbanden te wisselen

Heb je nog steeds de winterbanden onder je auto zitten? Dan wordt het de hoogste tijd om deze te wisselen voor een setje zomerbanden. Zo ga jij veiliger én zuiniger de weg op.

Meer
 
Ogenblik geduld. Laden...