meer
facebook rss twitter
Milieustickers in Duitsland

Milieustickers in Duitsland

Laatst bijgewerkt op: 22 - 02 - 2013 | 14:16

In Duitsland is het in bepaalde gebieden vereist om een milieusticker op je auto te plakken. Maar welke milieusticker moet je eigenlijk hebben? Een korte overzicht.

Onze Duitse Oosterburen hebben sinds 2008 zogenaamde milieuzones aangewezen. In deze zogenaamde Umweltzones mag je enkel met je auto rijden als je een milieusticker op je auto hebt zitten. Doe je dit niet of heb je de verkeerde sticker? Dan kan je bekeurd worden door de politie.

De milieuzones zijn voornamelijk te vinden in en rondom Duitse steden. Hou hier dus rekening mee als je op voorhand weet dat je stedelijk gebied in gaat.


Soorten milieustickers Duitsland

De milieustickers, ook wel bekend als umweltplaketten, bestaan in drie kleuren en geven aan in welke emissieklasse je auto valt. Globaal gezien kan je het volgende onderscheid aan houden:

Groene sticker: Dieselauto's toegelaten na 31-12-2005 | Benzine auto's toegelaten na 31-12-1992

Gele sticker: Dieselauto's toegelaten tussen 31-12-2000 en 01-01-2006

Rode sticker: dieselauto's toegelaten tussen 31-12-1996 en 01-01-2001

Twijfel je of jouw auto niet zuiniger is dan de aangegeven milieusticker (of juist vervuilender)? Kijk het dan even na op internet of in de handleiding van je wagen.


Waar in Duitsland zijn milieuzones?

Kijk op http://gis.uba.de/Website/umweltzonen/index.htm voor een overzicht van de milieuzones/ umweltzonen in Duitsland.

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Nieuws

Verkeersregels voor kinderen in de auto

Voor de meeste ouders zijn kinderen hun meest waardevolle bezit. Daarom is het dan ook belangrijk dat de veiligheid van kinderen tijdens het autorijden compleet gewaarborgd is. Om dit extra te stimuleren gelden er in Europa strenge verkeersregels voor het vervoeren van kinderen. Een kort overzicht. 

Meer

Snelheid verhoogd op snelwegen

De snelheid op drie snelwegen is vanaf 2 juli verhoogd van 80 naar 100 kilometer per uur.

Meer

Handige tips voor een veilige autovakantie

Op vakantie met de auto? Kijk dan even je auto na met deze tips voor een veilige autovakantie en ga met een extra goed gevoel op weg!

Meer
 
Ogenblik geduld. Laden...