meer
facebook rss twitter
Milieustickers in Duitsland

Milieustickers in Duitsland

Laatst bijgewerkt op: 22 - 02 - 2013 | 14:16

In Duitsland is het in bepaalde gebieden vereist om een milieusticker op je auto te plakken. Maar welke milieusticker moet je eigenlijk hebben? Een korte overzicht.

Onze Duitse Oosterburen hebben sinds 2008 zogenaamde milieuzones aangewezen. In deze zogenaamde Umweltzones mag je enkel met je auto rijden als je een milieusticker op je auto hebt zitten. Doe je dit niet of heb je de verkeerde sticker? Dan kan je bekeurd worden door de politie.

De milieuzones zijn voornamelijk te vinden in en rondom Duitse steden. Hou hier dus rekening mee als je op voorhand weet dat je stedelijk gebied in gaat.


Soorten milieustickers Duitsland

De milieustickers, ook wel bekend als umweltplaketten, bestaan in drie kleuren en geven aan in welke emissieklasse je auto valt. Globaal gezien kan je het volgende onderscheid aan houden:

Groene sticker: Dieselauto's toegelaten na 31-12-2005 | Benzine auto's toegelaten na 31-12-1992

Gele sticker: Dieselauto's toegelaten tussen 31-12-2000 en 01-01-2006

Rode sticker: dieselauto's toegelaten tussen 31-12-1996 en 01-01-2001

Twijfel je of jouw auto niet zuiniger is dan de aangegeven milieusticker (of juist vervuilender)? Kijk het dan even na op internet of in de handleiding van je wagen.


Waar in Duitsland zijn milieuzones?

Kijk op http://gis.uba.de/Website/umweltzonen/index.htm voor een overzicht van de milieuzones/ umweltzonen in Duitsland.

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Nieuws

Hoogste tijd om je winterbanden te wisselen

Heb je nog steeds de winterbanden onder je auto zitten? Dan wordt het de hoogste tijd om deze te wisselen voor een setje zomerbanden. Zo ga jij veiliger én zuiniger de weg op.

Meer

Geen bon voor Nederlanders die in België geflitst worden

Goed nieuws voor mensen die een boete van onze Zuiderburen vrezen: op dit moment krijgen Nederlanders die in België geflitst worden, geen boete thuis. Een juridisch conflict gooit roet in het eten van de Belgen.

Meer

Geen Belgisch wegenvignet voor Nederlandse automobilisten

De kogel is door de kerk. Er komt uiteindelijk dan toch geen wegenvignet op de Belgische snelweg voor personenauto’s. Het wegenvignet voor vrachtauto’s in België gaat wel door.

Meer
 
Ogenblik geduld. Laden...