meer
facebook rss twitter
Milieustickers in Duitsland

Milieustickers in Duitsland

Laatst bijgewerkt op: 22 - 02 - 2013 | 14:16

In Duitsland is het in bepaalde gebieden vereist om een milieusticker op je auto te plakken. Maar welke milieusticker moet je eigenlijk hebben? Een korte overzicht.

Onze Duitse Oosterburen hebben sinds 2008 zogenaamde milieuzones aangewezen. In deze zogenaamde Umweltzones mag je enkel met je auto rijden als je een milieusticker op je auto hebt zitten. Doe je dit niet of heb je de verkeerde sticker? Dan kan je bekeurd worden door de politie.

De milieuzones zijn voornamelijk te vinden in en rondom Duitse steden. Hou hier dus rekening mee als je op voorhand weet dat je stedelijk gebied in gaat.


Soorten milieustickers Duitsland

De milieustickers, ook wel bekend als umweltplaketten, bestaan in drie kleuren en geven aan in welke emissieklasse je auto valt. Globaal gezien kan je het volgende onderscheid aan houden:

Groene sticker: Dieselauto's toegelaten na 31-12-2005 | Benzine auto's toegelaten na 31-12-1992

Gele sticker: Dieselauto's toegelaten tussen 31-12-2000 en 01-01-2006

Rode sticker: dieselauto's toegelaten tussen 31-12-1996 en 01-01-2001

Twijfel je of jouw auto niet zuiniger is dan de aangegeven milieusticker (of juist vervuilender)? Kijk het dan even na op internet of in de handleiding van je wagen.


Waar in Duitsland zijn milieuzones?

Kijk op http://gis.uba.de/Website/umweltzonen/index.htm voor een overzicht van de milieuzones/ umweltzonen in Duitsland.

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Nieuws

Met deze dingen ga je veilig op weg

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, maar als het gebeurt wil je natuurlijk voorbereid zijn. Wij hebben voor je bekeken welke dingen onmisbaar zijn voor die momenten dat het even mis gaat.

Meer

Maximum prijs voor rijbewijs

In Nederland kan het per plaats verschillen wat je voor een rijbewijs betaalt. De ANWB maakt zich nu hard om te zorgen dat er een eenduidig tarief wordt afgesproken.

Meer

Handige tips voor een veilige autovakantie

Op vakantie met de auto? Kijk dan even je auto na met deze tips voor een veilige autovakantie en ga met een extra goed gevoel op weg!

Meer
 
Ogenblik geduld. Laden...