meer
facebook rss twitter
Geen bon voor Nederlanders die in België geflitst worden

Geen bon voor Nederlanders die in België geflitst worden

Laatst bijgewerkt op: 22 - 02 - 2013 | 14:39

Goed nieuws voor mensen die een boete van onze Zuiderburen vrezen: op dit moment krijgen Nederlanders die in België geflitst worden, geen boete thuis. Een juridisch conflict gooit roet in het eten van de Belgen.

De Belgische justitie heeft sinds kort een nieuw systeem dat bijna alle Europese kentekenplaten kan registreren en koppelen aan de gebruiker. Hierdoor wordt het gemakkelijk om verkeersovertreders op te sporen en de boete te innen. Althans, dat zou zo zijn ware het niet dat er geen juridisch verdrag is tussen Nederland en België die dit mogelijk maakt. Hierdoor ontspringen Nederlandse automobilisten die geflitst worden dus de dans en krijgen zij geen boete thuis.

De Belgische justitie hoopt dit jaar nog een verdrag met Nederland te sluiten over deze kwestie. Daarnaast wordt in 2014 een Europees verdrag gesloten, wat dergelijke zaken in de toekomst moet voorkomen.

reacties (2)

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...