meer
facebook rss twitter
'Toyota legt productie in Chinese fabriek stil'

'Toyota legt productie in Chinese fabriek stil'

Laatst bijgewerkt op: 16 - 10 - 2012 | 10:28

Toyota legt komende week de productie in zijn grootste fabriek in China stil. Dat meldden verschillende Japanse media dinsdag.

De verkopen van Toyota en andere Japanse autobouwers stonden de laatste tijd flink onder druk door de opgelopen politieke spanningen tussen China en Japan.

De twee regionale grootmachten liggen in de clinch over een groep onbewoonde eilandjes in de Oost-Chinese Zee. 

Met name in de tweede helft van september liep de spanning hoog op, en daarmee ook de anti-Japanse sentimenten in China. Veel Japanse bedrijven hebben daar nog altijd last van.

De fabriek van Toyota die stilgelegd gaat worden, is een van de negen van de onderneming in China en verantwoordelijk voor circa 60 procent van Toyota's productie in het land. Een woordvoerder van Toyota wilde geen commentaar geven.

De drie grootste autobouwers van Japan zagen hun verkopen in China vorige maand kelderen. Toyota verkocht bijna 50 procent minder auto's in september, Nissan zag de verkopen met 35,3 procent zakken ten opzichte van een jaar terug en Honda zag de afzet met ruim 35 procent inzakken.

reacties (1)

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...