meer
facebook rss twitter
Slechte cijfers autoverkoop derde kwartaal 2012

Slechte cijfers autoverkoop derde kwartaal 2012

Laatst bijgewerkt op: 10 - 01 - 2013 | 17:21

Het draait niet lekker in de autobranche. Uit cijfers van de Bovag Branchebarometer blijkt dat ook het derde kwartaal van 2012 erg slecht is geweest.

Autodealers hebben ook in het derde kwartaal van 2012 te kampen gehad met de slechte autoverkopen. Zo blijkt uit de Bovag Branchebarometer dat maar liefst 70% van alle Nederlandse autodealers in deze periode verlies hebben gemaakt.

De cijfers geven aan dat het slechter gaat dan een jaar eerder, toen nog ruim de helft van de autodealers negatieve cijfers had.

Minder bezoek aan garages

Een belangrijke oorzaak van de negatieve cijfers is het afname van de omzet uit de werkplaatsen in garages. Uit de cijfers blijkt dat de werkplaatsen bijna 10% minder omzet hebben opgeleverd. Reden voor deze afname is waarschijnlijk de economische crisis, waardoor mensen ook voor het onderhoud van hun auto de hand op de knip houden.

Helaas is het vooruitzicht voor de autobranche in 2013 niet veel beter en zullen de negatieve resultaten zich nog even doortrekken.

Categorieën: Autorijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...