meer
facebook rss twitter
Parkeren in de stad steeds duurder

Parkeren in de stad steeds duurder

Laatst bijgewerkt op: 22 - 02 - 2013 | 14:43

Uit een onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat parkeren in de stad steeds duurder wordt.

De trend van stijgende parkeerkosten die de afgelopen jaren zichtbaar was, zet zich zo gestaag door. Uit het onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat parkeren in het centrum van 30 grote steden op dit moment zo een 15% meer kost dan vier jaar geleden.

De duurste steden om te parkeren

Automobilisten die hun auto in de binnenstad van Amsterdam zetten, zijn met 5 euro per uur het duurste uit. Ook in Utrecht (4,26 euro) en Hilversum (3,4 euro) ben je als automobilist erg duur uit. De sterkste stijger qua parkeerkosten is Hengelo, waar de kosten maar liefst 36% gestegen zijn naar 1,90 euro. 


Amsterdam in top 5 duurste steden om te parkeren

De drie steden waar je op dit moment het goedkoopste uit bent om te parkeren zijn Deventer (1,94 euro), Hengelo (1,90 euro) en Zoetermeer (1,24 euro). Opvallend is dat Hengelo ondanks de kostenstijging van 36% toch nog in de top drie van goedkoopste steden valt. Op dit moment ben je als bestuurder gemiddeld 2,79 euro kwijt om te parkeren in de randstad en 2,32 euro als je in een stad buiten de Randstad parkeert. Amsterdam staat op dit moment vijfde in de top 5 van duurste landen om te parkeren.

Categorieën: Verkeer & veiligheid

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...