meer
facebook rss twitter
Minder licht langs de snelweg

Minder licht langs de snelweg

Laatst bijgewerkt op: 05 - 12 - 2012 | 15:25

Het is crisis. En als je dat nog niet in je portemonnee gemerkt had, zal je het binnenkort ook op verschillende snelwegen gaan merken.

Rijkswaterstaat moet bezuinigen en een van de maatregelen om dit te doen is het ’s nachts doven van verlichting langs verschillende snelwegen. Door deze maatregel hoopt Rijkswaterstaat tot 2020 bijna anderhalf miljard euro te besparen door energiebesparing en minder onderhoudskosten.

Volgens Rijkswaterstaat is er bij het bepalen van deze bezuinigingsmaatregel rekening gehouden met gevaarlijke punten en knelpunten, zoals scherpe bochten. Ook blijft het licht in tunnels wel gewoon branden.

Eind september ging het licht al uit op de A6 tussen Hollandsche Brug en Almere en bij Lelystad. In maart 2013 zullen meerdere plekken volgen.

Een ander onderdeel van de bezuinigingen is het besparen op wegwerkzaamheden. Deze zullen in de toekomst al eerder in de avond beginnen en waar nodig ook gedurende de dag. Dat wordt dus weer lekker aanschuiven in de file.

Bron: Nu.nl

Categorieën: Verkeer & veiligheid

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...