meer
facebook rss twitter
Helft automobilisten ziet slecht in het donker

Helft automobilisten ziet slecht in het donker

Laatst bijgewerkt op: 22 - 02 - 2013 | 14:41

Uit onderzoek onder 1000 automobilisten is gebleken dat bijna de helft van hen slecht ziet in het donker. Niet handig nu de dagen juist weer korter worden en de duisternis vroeger invalt.

Dat onze ogen niet gemaakt zijn om in het donker te zien wisten we al, maar dat 42% van de ondervraagde automobilisten aangeeft slecht te zien als zij in het donker autorijden is schrikbarend. Direct Research hield het onderzoek onder 1000 automobilisten, waarbij 55% van de vrouwen en 32% van de mannen aangaven moeite te hebben goed te zien in het donker.

Een oplossing zou volgens de ondervraagden zijn, dat er meer verlichting moet komen. Niet erg handig dus dat de regering kort geleden bekend maakte op meer plaatsen ’s nachts de verlichting uit te zetten.


Slecht zicht in het donker

Veel mensen hebben moeite om goed in het donker te zien. Een deel daarvan is nachtblind. Bij nachtblindheid hebben de ogen bijna een uur nodig om te wennen aan het donker. Ook zonder nachtblindheid is het echter al moeilijk genoeg om goed in het verkeer te zien. Vooral de omschakeling van weinig licht naar veel licht en omgekeerd levert problemen op. Zo kan je door een tegenligger met felle koplampen verblind worden, waarna je even niets meer ziet. Behoorlijk gevaarlijk dus.


Beter zien in het donker

Daar waar nachtblindheid een erfelijke afwijking is, hoeft slecht zicht in het donker dat niet te zijn. Zo kan dit veroorzaakt worden door een vitamine A tekort en is dit dus op te lossen. Daarnaast kan je ook andere dingen proberen om beter te zien in donkere omstandigheden. Zo kan je bijvoorbeeld je ogen laten wennen aan het donker door een paar minuten in de donkere auto te gaan zitten voordat je wegrijdt.

Merk je nou dat je vaak last hebt van slecht zicht in het donker, doe dan jezelf en je medeweggebruikers een plezier en laat een oogmeting doen. Voorkomen is tenslotte altijd beter dan genezen!  

Bron: Nu.nl

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...