meer
facebook rss twitter
Mercedes Benz SLS AMG krachtigste elektrische auto

Mercedes Benz SLS AMG krachtigste elektrische auto

Laatst bijgewerkt op: 16 - 07 - 2013 | 08:58

Mercedes staat bekend om zijn innovatief vermogen en slaat nu ook zijn slag op de markt met elektrische auto's. En hoe! Met de SLS AMG beloven ze de krachtigste elektrische auto tot dusver te introduceren.

Een elektrische auto met inhoud, dat kan toch op zijn minst gezegd worden over de SLS AMG van Mercedes. De auto heeft vier elektrische motoren onder de motorkap liggen die samen voor 750 e-PK's zorgen en een lithium-ion batterij van 60kWh. Van 0 naar 100 wordt in een luttele 3,9 seconden gedaan en de topsnelheid ligt op 250 kilometer per uur. Niet mis dus.

Met een volle batterij kan je zo een 250 kilometer afleggen. Maar goed dus dat de eerste mogelijkheden om een elektrische auto in 90 seconden op te laden al gesignaleerd zijn.

Prijskaartje? 530.000 dollar.

Bron: Want.nl

reacties (1)

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

In 90 seconden een opgeladen accu in je elektrische auto

Elektrische auto fabrikant Tesla heeft een flinke slag geslagen op het gebied van elektrisch rijden. De batterij van het Tesla S model is namelijk in 90 seconden te vervangen!

Meer

Elektrisch machtsvertoon tijdens Pikes Peak Challenge 2013

Op 30 juni 2013 is het weer feest voor liefhebbers van snelle auto’s tijdens de legendarische Pikes Peak International Hill Climb in Colorado. Tijdens deze uphill autorace strijden bekende automerken in verschillende klassen met elkaar om in een zo snel mogelijke tijd boven te zijn. Met dit jaar ook weer razendsnelle elektrische auto’s in het deelnemersveld.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...