meer
facebook rss twitter
Hoogste tijd om je winterbanden te wisselen

Hoogste tijd om je winterbanden te wisselen

Laatst bijgewerkt op: 13 - 05 - 2013 | 16:26

Heb je nog steeds de winterbanden onder je auto zitten? Dan wordt het de hoogste tijd om deze te wisselen voor een setje zomerbanden. Zo ga jij veiliger én zuiniger de weg op.

Autobanden zijn een essentieel onderdeel in de verkeersveiligheid van je auto. Ze zorgen tenslotte voor de grip van je wagen, wat op zijn zachtst gezegd belangrijk is. Het is dan ook belangrijk om je autobanden af te stemmen op het seizoen waarin je gaat autorijden. Een ondergrond van heet asfalt vraagt tenslotte om een andere band dan een besneeuwd wegdek. Maar wanneer wissel je de winterbanden voor een setje zomerbanden?

Over het algemeen geldt dat je de zomerbanden weer op je wagen kan zetten als de temperatuur boven de 7 graden uitkomt. Meestal is dit in de periode rond eind maart als de wintertijd eindigt. Tenzij moeder natuur heeft besloten dat er dan nog best een koufront vanaf kan natuurlijk.

Algemene tip: controleer ook direct even de bandenspanning van je zomerbanden als je ze er hebt opgezet. Tijdens de opslag van je banden wil de bandenspanning nogal eens wat teruglopen. En met autobanden met de juiste bandenspanning rij je zuiniger en veiliger.

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Autobanden getest: de zomerbandentest 2013

Het is weer tijd om de zomerbanden op je auto te zetten. Maar welke zomerbanden zijn eigenlijk het beste? De ANWB geeft je het antwoord met de jaarlijkse zomerbandentest 2013!

Meer

Innovatieve autoband laat levensduur zien

Je mag gerust stellen dat autobanden een essentieel deel van je auto zijn. Het is dan ook niet voor niets dat er bij keuringen specifiek naar gekeken wordt. Ontwerpers hebben een nieuw soort band ontwikkeld die het gemakkelijker maakt te zien wanneer een band versleten is.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...