meer
facebook rss twitter
Autobanden getest: de zomerbandentest 2013

Autobanden getest: de zomerbandentest 2013

Laatst bijgewerkt op: 02 - 04 - 2013 | 16:00

Het is weer tijd om de zomerbanden op je auto te zetten. Maar welke zomerbanden zijn eigenlijk het beste? De ANWB geeft je het antwoord met de jaarlijkse zomerbandentest 2013!

De bandentest van de ANWB wordt over het algemeen gezien als een betrouwbaar onderzoek als het aankomt op banden. Handig voor jou als consument, want dan weet je ook weer meteen welke banden goed scoren (of juist niet).

In de zomerbandentest van 2013 zijn autobanden getest van twee veel voorkomende formaten:

  • 185 / 60R15H: deze bandenmaat is vooral terug te vinden onder de wat kleinere auto’s zoals de Citroën C3, Nissan Micra en VW Polo.
  • 225 / 45R17W: veel gebruikt onder automodellen zoals de Audi A3, Alfa 159 en de VW Golf.


Resultaten zomerbandentest 2013

Goed nieuws voor de verkeersveiligheid: uit het onderzoek blijkt dat het gemiddelde niveau van de autobanden is verbeterd. Er zijn steeds meer autobanden voor handen die goed scoren, wat natuurlijk mooi meegenomen. Onderstaand de top 3 best geteste zomerbanden per maat.


Top 3 zomerbanden best getest maat 185/60 R15 H

  1. Michelin Energy Saver + 
  2. Continental PremiumContact 5
  3. Dunlop Sport BluResponse


Top 3 zomerbanden best getest maat 225/445 R17 W

  1. Continental ContiSporContact 5
  2. Goodyear Eagle F1 Asymetric 2
  3. Vredestein Ultrac Vorti


EU bandenlabel soms misleidend

Als je op zoek gaat naar banden voor je auto, kom je ongetwijfeld het EU bandenlabel tegen. Dit label is ontstaan met als doel de verkeersveiligheid te verhogen en het milieu te ontzien. Het label geeft dan ook informatie over brandstofverbruik, remweg op nat wegdek en het afrolgeluid van de band buiten de auto.

Wat het label echter niet aangeeft, is hoe de band presteert. Zo hoeft een uitermate gunstig label niet per definitie te betekenen dat de band erg goed presteert. Daarom is de zomerbandentest 2013 van de ANWB weer erg handig!

Dus doe er je voordeel mee en bekijk de volledige zomerbandentest 2013.

Categorieën: Nader bekeken, Autorijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De auto van de toekomst

De ontwikkelingen in de auto industrie gaan razendsnel. Bijna wekelijks worden nieuwe ontwikkelingen en innovaties bekend gemaakt die uiteindelijk zullen leiden tot de auto van de toekomst. Maar hoe zit het eigenlijk met de wagen van de toekomst?

Meer

Met deze dingen ga je veilig op weg

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, maar als het gebeurt wil je natuurlijk voorbereid zijn. Wij hebben voor je bekeken welke dingen onmisbaar zijn voor die momenten dat het even mis gaat.

Meer

Tips auto verkopen

Als je jouw auto wil verkopen, wil je er natuurlijk en zo goed mogelijke prijs voor krijgen. Ga daarom aan de slag met onze tips en krijg een beter bod als je jouw auto gaat verkopen.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...