meer
facebook rss twitter
Hebben sensoren in auto´s de toekomst?

Hebben sensoren in auto´s de toekomst?

Laatst bijgewerkt op: 02 - 04 - 2013 | 15:23

Dat is in ieder geval wel de verwachting die Ford heeft. Zij voorspellen dat biometrische sensoren, die niet alleen het voertuig maar ook de bestuurder in de gaten houden, een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de auto.

Biometrische sensoren worden steeds slimmer en de verwachting is dan ook dat zij in de toekomst een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de verkeersveiligheid voor zowel de automobilist als zijn omgeving. Zo kan met een biometrische sensor het stressniveau van een persoon in de gaten gehouden worden, waardoor het systeem kan ingrijpen bij noodsituaties. Door dergelijke sensoren kunnen bepaalde veiligheidssystemen in de auto afgestemd worden op de mentale en fysieke staat van de bestuurder.

Veiligheidssystemen in auto steeds slimmer

Het Amerikaanse merk Ford is inmiddels druk aan het experimenteren met de toepassingsmogelijkheden van biometrische sensoren. Ook is het automerk bezig met de ontwikkeling van systemen die door middel van radar- en cameratechnieken de omgeving buiten de auto nauwkeurig in de gaten houden. Hiermee kunnen bijvoorbeeld weersomstandigheden en auto’s rondom het voertuig in de gaten gehouden worden.

De nieuwe veiligheidssystemen worden steeds slimmer. Zo kan een sensor die meet dat een bestuurder zeer gespannen is ervoor kiezen om inkomende telefoontjes tegen te houden

Ook wordt door onderzoekers van Ford gekeken of het gedrag van autobestuurders te voorspellen is. Hiermee zouden namelijk systemen die de auto besturen afgestemd kunnen worden op de stemming van de bestuurder.

Toepassingen voor hybride wagens

Voor hybride wagens die (deels) op elektriciteit rijden, worden toepassingen gebouwd die zorgen dat de auto ‘onthoudt’ op welke locaties vaak opgeladen wordt. Zodra de wagen dan in de buurt van een dergelijke oplaadlocatie komt, wordt volledig overgeschakeld op elektrisch rijden.

Het is weliswaar nog een wachten tot dergelijke veiligheidssystemen en sensoren volledig ontwikkeld en klaar voor toepassing zijn, maar het belooft in ieder geval wel een veelbelovende stap op weg naar een veiliger verkeer.

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...