meer
facebook rss twitter
General Motors ziet toekomst in staal in de autobranche

General Motors ziet toekomst in staal in de autobranche

Laatst bijgewerkt op: 05 - 12 - 2012 | 15:39

De investeringstak van autogigant General Motors, GM Ventures, heeft een belang genomen in de Amerikaanse staalonderneming Nanosteel inc. De afgelopen jaren heeft dit bedrijf grote vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van nieuwe staalsoorten.

GM ziet voor staal een belangrijke rol weggelegd in de toekomst van de auto-industrie. De ontwikkeling van nieuwe staalsoorten kan voorzien in de eisen van de toekomst. Zo staat de auto-industrie steeds meer onder druk om de uitstootnormen verder te beperken en de veiligheid van auto’s verder te verhogen. Autobouwers zijn hierdoor genoodzaakt te blijven zoeken naar materialen die lichter én sterker zijn.

Lichtere auto’s door nieuwe staalsoorten

Materialen zoals aluminium, titanium en carbon zijn weliswaar sterk en licht, maar zijn tegelijkertijd duur en vereisen speciale productietechnieken. GM verwacht hier nu een slag op te slaan door een belang te nemen in Nanosteel inc.

Nanosteel werkt aan staalsoorten die lichter en sterker, maar wel gebaseerd zijn op conventioneel staal. Doordat conventioneel staal de basis blijft, blijven bestaande las- en productietechnieken van belang. Uit berekeningen zou blijken dat door deze nieuwe staalsoorten een besparing van 100 kilogram per auto bereikt kan worden, een aanzienlijke gewichtsvermindering. De komende jaren zullen leren of nieuwe staalsoorten inderdaad een belangrijke rol gaan spelen. De investering van GM lijkt hier in ieder geval wel op te wijzen.

Categorieën: Innovatie, Autorijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...