meer
facebook rss twitter
Ford roept modellen terug vanwege brandgevaar

Ford roept modellen terug vanwege brandgevaar

Laatst bijgewerkt op: 10 - 01 - 2013 | 16:50

Onlangs bracht Ford in Amerika de Escape en Fusion op de markt, automodellen die bij ons zullen uitkomen onder de naam Kuga en Mondeo. Het Amerikaanse automerk roept de modellen met de 1,6 ecoboost motor nu echter terug vanwege brandgevaar in het motorblok.

Een motorblok dat opeens in brand vliegt tijdens het autorijden, dat kan nooit de bedoeling zijn. En dat is het ook niet, want Ford roept eigenaren van de Ford-modellen Escape en Fusion op om niet meer te rijden tot het probleem is opgelost. Een terugroepactie van formaat in de VS en Canada.


Brandgevaar in motorblok

Het probleem speelt niet bij alle Ford modellen van de Escape en Fusion, maar enkel om de versies met de 1,6 ecoboost motor. Bij deze auto’s kunnen mogelijk de brandstofleidingen scheuren, waardoor benzine op de hete motor kan druppen.

Dat Ford het probleem een hoge prioriteit geeft , blijkt ook wel uit het feit dat ze als service direct vervangend vervoer aanbieden én mensen afraden om nog te rijden tot het defect is opgelost. Desondanks zijn er nog geen gewonden gemeld en gaat het dus om een preventieve actie.


Grote terugroepactie Ford in VS en Canada

Onder de terugroepactie van Ford in de VS en Canada vallen 73.320 Escapes en 15.833 Fusions. Wat dat betreft is het een opstapeling van pech voor Ford. Zo is dit voor de Escape al de vierde terugroepactie en zal de Fusion pas in 2014 als Mondeo op de Europese markt te koop zijn.

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...