meer
facebook rss twitter
Europese autoverkoop blijft dalen

Europese autoverkoop blijft dalen

Laatst bijgewerkt op: 16 - 10 - 2012 | 10:27

De autoverkoop in de Europese Unie is in september voor de twaalfde maand op rij afgenomen. De verkoop zakte op jaarbasis met 10,8 procent tot 1.099.264 auto's.

Over de eerste 9 maanden daalde de verkoop met 7,6 procent tot ruim 9,3 miljoen voertuigen. Dat maakte de Europese brancheorganisatie van autofabrikanten ACEA dinsdag bekend.

Van de grote Europese automarkten was alleen in Groot-Brittanniƫ sprake van een verkoopstijging (plus 8,2 procent). De verkoop in Duitsland en Frankrijk zakte met respectievelijk 10,9 en 17,9 procent. In Nederland lag de verkoop van nieuwe personenauto's 27,7 procent lager dan een jaar geleden.

De malaise was vooral duidelijk zichtbaar in de crisislanden in Zuid-Europa. In Griekenland kelderde de verkoop met liefst 48,5 procent en in Spanje nam de autoverkoop met 36,8 procent af. In Italiƫ zakte de verkoop met ruim een kwart in.

Mitsubishi
Van de grote automerken zag het Japanse Mitsubishi de verkoop in september het sterkst dalen met een krimp van ruim 36 procent. Bij Mazda lag de verkoop bijna een kwart lager dan een jaar eerder. Het Franse Renault verkocht 29,5 procent minder auto's dan vorig jaar, bij Fiat daalde de verkoop met 18,5 procent en bij Volvo met 17,4 procent. Volkswagen verkocht 8 procent minder auto's en Ford 14,9 procent.

Het Duitse BMW realiseerde juist een verkoopstijging van 4,4 procent. De Britse producent van terreinwagens Land Rover kende zelfs een verkoopgroei van 23 procent.

Ook het Zuid-Koreaanse Kia hield het hoofd boven water met een plus van 3,4 procent en bij Hyundai steeg de verkoop met 3,9 procent. De verkoop van Honda klom met 5,5 procent en Toyota verkocht 0,8 procent meer auto's dan het jaar daarvoor.

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...