meer
facebook rss twitter
Duurdere automerken in de problemen door nieuwe crashtest

Duurdere automerken in de problemen door nieuwe crashtest

Laatst bijgewerkt op: 22 - 02 - 2013 | 14:44

Het Amerikaanse IIHS heeft een nieuw onderdeel opgenomen in de crashtest van auto’s. En wat blijkt? Een aantal modellen van duurdere automerken blijken verbazingwekkend slecht te scoren. Iets waar de autofabrikanten natuurlijk niet blij mee zijn.

Small overlap frontal crash

Een ‘small overlap frontal crash’, dat is waar het IHSS de wagens tegenwoordig op test. Hierbij wordt enkel 25% van de linker- of rechterzijde van de wagen in aanraking gebracht met een massief betonnen blok. Het doel van deze test is te kijken hoe de auto reageert als deze in een lichte hoek op een obstakel of voertuig botst. Want ondanks dat steeds meer wagens relatief goed bestand zijn tegen een frontale botsing, neemt het aantal slachtoffers door ‘small overlap’ crashes toe. Met dit nieuwe onderdeel binnen de bestaande crashtest wordt dit probleem voortaan aan de kaak gesteld bij nieuwe automodellen.


Slechte veiligheidsscores onder dure merken

Bij de crashtest heeft het voertuig een snelheid van 64 km/ u op het moment van impact met het blok. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, zijn er onder de slecht scorende automerken ook grote namen zoals Mercedes, Audi en BMW. Zo blijken onder andere de C-klasse, A4 en 3-serie het er niet al te goed vanaf te brengen. Onder de grote namen waren het voornamelijk de Volvo S60, Infiniti G-serie en Acura (Honda) TL die wel een voldoende wisten te halen. 


Een veiligere toekomst?

IIHS staat voor Insurance Institute for Highway Safety en is vergelijkbaar met de Europese EuroNCAP. Deze organisatie test auto’s op hun veiligheid en voert crashtests uit. Het IIHS is de eerste organisatie die de small overlap frontal crash heeft opgenomen in zijn crashtests. De verwachting is echter dat andere instituten dit snel over zullen nemen en dat autofabrikanten in de toekomst een oplossing zullen moeten zoeken voor dit probleem om zodoende de veiligheid voor automobilisten te vergroten.

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...