meer
facebook rss twitter
De Opel Ampera is dé auto van 2012

De Opel Ampera is dé auto van 2012

Laatst bijgewerkt op: 01 - 03 - 2013 | 17:43

Elk jaar is het weer de grote vraag die bij autoliefhebbers over de hele wereld speelt: welke auto wordt verkozen tot auto van het jaar? Ook dit jaar was het weer aan de 59 juryleden om een keuze te maken. Uiteindelijk kwam de Opel Ampera, samen met de vrijwel identieke Chevrolet Volt, overtuigend als winnaar uit de bus.

Een grote stap voorwaarts

Met de verkiezing van een elektrische auto als auto van het jaar mag gezegd worden dat het ‘groene rijden’ definitief zijn intrede heeft gemaakt in de autowereld. Daar waar de afgelopen jaren al diverse groenere alternatieven zoals de Toyota Prius en Honda Insight hun intrede hebben gedaan zijn de Ampera en de Volt een serieuze stap voorwaarts op het gebied van duurzaam en schoon autorijden. Het moet gezegd worden dat in 2011 ook een elektrische auto met de titel ‘auto van het jaar’ aan de haal ging, maar toch is de Opel Ampera een klasse apart.


Ampera geprezen om zijn technische vooruitgang

Dat de elektrische Ampera en Volt zijn verkozen tot auto van het jaar is vooral te danken aan de grote stap voorwaarts op technisch gebied die de wagens laten zien. De jury prijst vooral de range extender van de wagens. Deze range extender is een hulpmotor die de accu kan bijladen. Hierdoor hoeven bestuurders niet meer bang te zijn dat ze stranden met een lege accu en kan maar liefst 500 kilometer gereden worden. Met deze hulpmotor wordt dus een van de belangrijkste bezwaren op elektrisch rijden, een lege accu op een ongelegen moment, weggenomen. Een belangrijke stap voor het elektrisch rijden.


De volledige top drie auto van het jaar verkiezing

De Ampera wordt gevolgd door de nieuwste wagen van Volkswagen, de Volkswagen UP! De wagen wordt door de jury geprezen om zijn geslaagde design en de zuinige en goede driecilinder motor. Een duidelijk signaal dat Volkswagen wederom een sterke auto op de markt heeft gebracht. De derde plaats is voor de Ford Focus, inmiddels een vaste kandidaat voor de auto van het jaar titel. Ford heeft het voor elkaar gekregen om de rijeigenschappen, die al uitstekend waren, nog verder te verbeteren. Deze prestatie is door de jury beloond met een derde plaats.


De auto van het jaar verkiezing

Jaarlijks wordt 59 juryleden uit 23 Europese landen de vraag gesteld welke auto de prestigieuze titel ‘auto van het jaar’ krijgt. Het jurypanel bestaat uit actieve, professionele onafhankelijke en fulltime autojournalisten. Dit jaar zitten er drie Nederlandse juryleden in het panel. De juryleden krijgen de taak om de auto’s te keuren op design, comfort, veiligheid, zuinigheid, rijeigenschappen, prestaties, gebruikersgemak, milieuaspecten, rijplezier en prijs. Ook is een rol weggelegd voor technische innovatie’ en ‘waar voor zijn geld’.  Het resultaat is een volledige beoordeling van de finalisten en een onafhankelijke winnaar van de titel. 

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...