meer
facebook rss twitter
Dacia Lodgy is de gezinsauto van het jaar 2013

Dacia Lodgy is de gezinsauto van het jaar 2013

Laatst bijgewerkt op: 22 - 10 - 2012 | 15:20

Ben je nog op zoek naar een nieuwe gezinsauto maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan is de Dacia Lodgy volgens de ANWB de beste keus.

Sinds dat Dacia zijn intrede op de automarkt heeft gedaan, heeft het te maken met een hoop vooroordelen. Vooral dat Dacia een ‘budgetmerk’ is, is een hardnekkig vooroordeel. Volgens de ANWB bewijst Dacia met de Lodgy echter definitief dat hier geen sprake van is.

De Dacia Lodgy wordt door de ANWB geroemd om zijn ruimte, maar vooral ook om zijn sterke prijs-kwaliteit verhouding. Zo is de Lodgy al verkrijgbaar vanaf 15.290 euro, een prijs die meer dan schappelijk is voor een wagen die 4,50 meter lang is en 827 liter bagageruimte heeft.

De Ford Focus stationwagen was de voornaamste concurrent van de Lodgy. Een scherpe prijs, een bijzondere motor en de sterkste testkandidaat. De Focus ging echter ten onder aan de ruimte die een stuk beperkter was dan bij de Dacia. Oftewel, geen tweede prijs op korte tijd voor de Ford Focus.


Gezinsauto van het jaar verkiezing

Gezinsauto ben je volgens de ANWB niet zomaar. Zo dient de wagen minimaal vier deuren te hebben, minstens het energielabel C hebben en een maximum vanaf prijs van € 35.000. Bij de verkiezing van gezinsauto van het jaar kozen 3.200 ANWB leden, tien automodellen die genomineerd waren als de gezinsauto van 2013. Naast de Dacia Lodgy waren andere kandidaten de Kia Cee’d, Honda Civic, Toyota Prius Wagon,  Mercedes B-klasse, Chevrolet Cruze SW, Mazda CX5, Citroën C4 Aircross en de Hyandai i30. De zes auto’s met de meeste stemmen zijn vervolgens getest, met de inmiddels bekende winnaar als gevolg. Dacia mag zich in 2013 dus aanprijzen als gezinswagen van het jaar en zal de titel ongetwijfeld met gepaste trots dragen.

Categorieën: Autorijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...