meer
facebook rss twitter
CO2 uitstoot auto's aan banden gelegd

CO2 uitstoot auto's aan banden gelegd

Laatst bijgewerkt op: 27 - 06 - 2013 | 18:12

Er zijn knopen gehakt omtrent de maximale CO2 uitstoot van auto's. Resultaat? In 2020 mogen nieuwe auto's maximaal 95 gram CO2 per km uitstoten.

Er komt steeds meer aandacht voor het milieuvriendelijkheid. En dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor de autobranche. De Europese Commissie heeft nu een constructie opgezet die de CO2 uitstoot in de toekomst moet beperken.


Compensatieregeling voor onzuinige auto's

Vanaf 2020 mogen nieuwe auto's niet meer dan 95 gram CO2 uitstoot per kilometer uitstoten. Autofabrikanten hebben wel de mogelijkheid om onzuinigere modellen te compenseren met zuinige (elektrische) auto's. Vanaf 2023 vervalt deze regeling en moeten alle auto's aan de zuinige norm voldoen.

Tegelijkertijd met dit voorstel is ook een plan opgesteld om zo snel mogelijk nieuwe uitstoottesten te introduceren zodat het verschil tussen fabrieksopgaaf en werkelijke uitstoot wordt verkleind.

Of het plan er definitief komt is even afwachten, de lidstaten moeten het nog goedkeuren.

Bron: Automotive.nl

Categorieën: Elektrisch rijden, Autorijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer

In 90 seconden een opgeladen accu in je elektrische auto

Elektrische auto fabrikant Tesla heeft een flinke slag geslagen op het gebied van elektrisch rijden. De batterij van het Tesla S model is namelijk in 90 seconden te vervangen!

Meer

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...