meer
facebook rss twitter
Blaastest vanaf juli verplicht in Frankrijk

Blaastest vanaf juli verplicht in Frankrijk

Laatst bijgewerkt op: 22 - 10 - 2012 | 15:17

Vanaf 1 juli 2012 is het verplicht om een alcoholtest bij je te houden in Frankrijk. Dit geldt niet enkel voor de Fransen zelf, maar ook voor vakantiegangers.

Vanaf nu is het dus verplicht om als automobilist een ongebruikte blaastest in de auto te hebben liggen. De insteek is dat je zo, bij twijfel, zelf kan testen of je teveel hebt gedronken of nog onder de limiet zit. Houdt er rekening mee dat als je besluit de blaastest te gebruiken, je een extra exemplaar bij je dient te hebben. De regels zijn tenslotte dat je altijd een ongebruikte test bij je moet hebben. Leg dus voor de zekerheid meerdere blaastests in je auto.

Belangrijk: als je een blaastest aanschaft, moet je letten dat deze het verplichte Franse keurmerk bevat:
- NF X20 702
- NF X20 704

Niet meer gelukt om voor je vakantie nog een blaastest aan te schaffen? Op de website van de ANWB is een tweetalig document te downloaden die je in dat geval aan de Franse politie kunt laten zien. Ideaal voor mensen die de Frans taal niet machtig zijn. Het is echter geen officieel document dus je doet er goed aan om de dichtstbijzijnde winkel in te duiken om alsnog een blaastest aan te schaffen.

De Franse politie zal vanaf 1 november beginnen met het uitdelen van boetes aan mensen die de blaastest niet mee hebben. Word je voor die tijd aangehouden? Dan kom je er vanaf met een waarschuwing.

Bron: ANWB.nl

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...