meer
facebook rss twitter
Autobelastingen duurder in 2013

Autobelastingen duurder in 2013

Laatst bijgewerkt op: 17 - 12 - 2012 | 17:42

Je voelde het al aankomen, maar toch is het jammer dat het nu toch werkelijkheid is geworden: de autobelastingen worden duurder in 2013. Automobilisten mogen dus extra in de buidel tasten voor extra euro’s aan verzekeringspremie.

Dat de autobelastingen duurder zouden worden was al eerder aangekondigd. Maar door het goedkeuren van het Belastingplan voor 2013, zijn de regels nu nagenoeg definitief. Dit zal zowel gevolgen hebben voor autorijden in 2013 als in 2014.

Veranderingen autobelastingen op een rij

De belangrijkste gevolgen voor automobilisten:
- In 2013 geldt het nul-tarief MRB (Motor Rijtuigen Belasting), bedoeld om de aankoop van milieuzuinige auto’s te bevorderen, voor het laatst;
- De vrijstelling MRB voor klassiekers blijft in 2013 ongewijzigd. De verwachting is echter wel dat het Belastingplan 2014 het gebruik van klassiekers, door de hogere milieubelasting, zal ontmoedigen als dagelijks vervoer;
- Vanaf aankomend jaar is de BPM die je betaalt volledig afhankelijk van de zuinigheid van je auto. Hiermee is de ombouw van de BPM van netto catalogusprijs naar BPM op basis van CO2 uitstoot voltooid;
- CO2-uitstootgrenzen voor vrijstelling BPM worden verder aangescherpt;
- CO2-uitstootgrenzen voor verlaagde bijtelling wordt aangescherpt.

Het is nu wachten op de goedkeuring van het Belastingplan 2013 door de Eerste Kamer. Zodra zij het plan goed hebben gekeurd, zijn de belastingmaatregelen die autorijden duurder maken definitief.

Bron: ANWB.nl

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...