meer
facebook rss twitter
Aantal files in juli daalt sterk

Aantal files in juli daalt sterk

Laatst bijgewerkt op: 22 - 10 - 2012 | 16:18

Het is vakantie en dat is ook op de wegen duidelijk te merken. In juli is de filezwaarte (de lengte x de duur van files) met 40% gedaald, een aanzienlijke afname.

Volgens de ANWB lag de filezwaarte in juli 40% lager dan het gemiddelde van de afgelopen zes jaar. Zo waren er zowel in de spits als daar buiten  minder files. De afnames van het aantal files zou met name te danken zijn aan een verbeterde doorstroming op de wegen. De afgelopen jaren zijn verschillende belangrijke snelwegen onder handen genomen en voorzien van file- en spitsstroken.

Ook wordt er minder auto gereden door de economische crisis. Steeds meer mensen besluiten een alternatief voor de auto te kiezen door de stijgende kosten van het autorijden.

Ondanks dat de filezwaarte sterk afnam was dit niet overal te merken. Zo waren er rondom Amsterdam en Rotterdam grote wegwerkzaamheden, wat resulteerde in extra files. Ook op de wegen naar zee stond het een aantal keer goed vast vanwege de massale toestroom van badgasten.

Categorieën: Verkeer & veiligheid

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...