meer
facebook rss twitter
Aandachtspunten bij het kopen van een auto

Aandachtspunten bij het kopen van een auto

Laatst bijgewerkt op: 22 - 02 - 2013 | 14:40

Je hebt de knoop doorgehakt en staat te popelen om een auto te kopen. Maar wat wil je eigenlijk en waar moet je op letten? Onderstaand wat tips in de zoektocht naar jouw droomwagen!


Een auto kopen

Een auto kopen is een behoorlijke onderneming. Al die merken, kleuren en modellen maken het er niet gemakkelijk op. En dan hebben al die modellen ook nog eens allerlei opties.. Toch zijn er algemene zaken waar je over na kan denken die je zoektocht wat gemakkelijker kunnen maken.

Checklist bij het kopen van een auto

Een korte checklist met dingen waar je op kan letten:

 • Ruimte en zitplaatsen: hoeveel ruimte wil je en hoeveel ruimte heb je nodig? Bedenk of je op zoek bent naar een compacte wagen of juist heel ruim. Een ruime wagen is vaak stabieler op de weg, maar verbruikt meer. Een kleine wagen is vaak juist in de stad erg handig.
 • Merk en model: bedenk voor jezelf of je een voorkeur hebt voor een specifiek merk of model. Hiermee kan je je zoektocht aanzienlijk gemakkelijker maken.
 • Brandstofverbruik: auto rijden is de afgelopen jaren flink duurder geworden, mede door de stijgende brandstofprijzen. Een zuinige auto is dus een mooie manier om te besparen op de kosten, maar heeft ook invloed op het soort auto dat je krijgt. Snelle en grote wagens zijn natuurlijk leuk, maar verbruiken ook meer. Je kan het dus zo gek maken als je zelf wil.
 • Milieu- en energielabel: ondanks dat het nog niet zeker is welke kant de regering ermee op wil, is het de moeite waard om te kijken naar het milieu- en energielabel van je auto. Zo kunnen zuinige auto’s gunstige belastingvoordelen met zich meebrengen. En ze zijn natuurlijk beter voor het milieu.
 • Veiligheid: hoe nieuwer de auto, hoe veiliger hij is. De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van veiligheid in auto’s zoals de komst van airbags en ABS. Bedenk dus welke veiligheidsvoorzieningen voor jou doorslaggevend zijn.
 • Nieuw of gebruikt? Een belangrijke vraag die natuurlijk grote invloed heeft op je zoekgedrag. Ga je voor het spiksplinternieuwe showroom model of ga je voor een tweedehands auto?
 • Wat doe je met je oude auto? Als je al een auto hebt, is de kans groot dat je hem wil verkopen. Maar hoe pak je dit aan? Ga je zelf op zoek naar kopers, ruil je hem in bij een garage of kies je voor het gemak van een autoveiling? Keuze genoeg!
   
  En heb je uiteindelijk voor ogen wat voor auto je wilt kopen? Neem dan een lijstje mee met vragen die je zeker wilt stellen. Zo voorkom je dat je de helft weer vergeet en belangrijke dingen vergeet. Maar bovenal: geniet van de zoektocht naar een nieuwe auto, want stiekem is het toch wel leuk.

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Tips tegen verblinding door laaghangende zon

Je hebt het vast al weleens meegemaakt, een laaghangende zon waardoor je verblind wordt tijdens het autorijden. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk want je ziet vaak niet meer wat er om je heen gebeurt. Enkele tips op een rij zodat jij geen last meer hebt van de laaghangende zon.

Meer

Tips om zuiniger te rijden en te besparen op je brandstofkosten

Of je nou in je eigen auto rijdt of in een lease auto van de zaak, besparen op brandstofkosten kan nooit kwaad. Wij hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet.

Meer
 

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

Tips om jouw auto te verkopen

Ben je van plan om jouw auto te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je een zo goed mogelijk bod op je auto krijgt. Ga aan de slag met onze tips en verkoop jouw auto tegen een betere prijs.

Meer

Contact

Vragen? Mail ons op:

info@hollandwheels.nl

Ogenblik geduld. Laden...