meer
facebook rss twitter
Veel Nederlanders besparen op autokosten

Veel Nederlanders besparen op autokosten

Laatst bijgewerkt op: 07 - 02 - 2013 | 17:51

Het is crisis. En dat merken de autobezitters ook. Zo blijkt 1 op de 3 bestuurders de auto te laten staan bij korte ritjes om benzine te besparen. Ook gaan steeds meer autobezitters actief op zoek naar goedkopere benzinestations.

Autorijden kost nu eenmaal geld, dat is een feit. Toch kan je besparen op je autokosten en dat is precies wat veel Nederlanders in crisistijd blijken te doen. Zo blijkt 1 op de 5 Nederlanders kritisch te kijken naar zijn autoverzekering. Slechts 8% van de autobezitters geeft aan helemaal niet extra te letten op de autokosten, zo blijkt uit onderzoek van verzekeraar Allsecur.

Toch zijn er ook mensen die besparen op de verkeerde  zaken. Zo geeft een medewerker van Kwikfit aan dat er ook bespaart wordt op (noodzakelijke) reparaties en het vervangen van versleten banden. Laatst genoemde wordt ook onderkend door bedrijfstakorganisatie voor de banen- en wielenbranche Vaco.

Dus tip van de redactie: besparen is goed, maar hou wel je veiligheid in het oog en bespaar niet op de verkeerde dingen.

Bron: Nu Geld

Categorieën: Opmerkelijk, Autorijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Nieuws

Maximum prijs voor rijbewijs

In Nederland kan het per plaats verschillen wat je voor een rijbewijs betaalt. De ANWB maakt zich nu hard om te zorgen dat er een eenduidig tarief wordt afgesproken.

Meer

De handigste apps voor je auto

Tegenwoordig heb je overal een app voor. Dus ook om autorijden nog leuker en gemakkelijker te maken. Een aantal handige auto-apps op een rij.

Meer

Hebben sensoren in auto┬┤s de toekomst?

Dat is in ieder geval wel de verwachting die Ford heeft. Zij voorspellen dat biometrische sensoren, die niet alleen het voertuig maar ook de bestuurder in de gaten houden, een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de auto.

Meer
 
Ogenblik geduld. Laden...