meer
facebook rss twitter
Veel Nederlanders besparen op autokosten

Veel Nederlanders besparen op autokosten

Laatst bijgewerkt op: 07 - 02 - 2013 | 17:51

Het is crisis. En dat merken de autobezitters ook. Zo blijkt 1 op de 3 bestuurders de auto te laten staan bij korte ritjes om benzine te besparen. Ook gaan steeds meer autobezitters actief op zoek naar goedkopere benzinestations.

Autorijden kost nu eenmaal geld, dat is een feit. Toch kan je besparen op je autokosten en dat is precies wat veel Nederlanders in crisistijd blijken te doen. Zo blijkt 1 op de 5 Nederlanders kritisch te kijken naar zijn autoverzekering. Slechts 8% van de autobezitters geeft aan helemaal niet extra te letten op de autokosten, zo blijkt uit onderzoek van verzekeraar Allsecur.

Toch zijn er ook mensen die besparen op de verkeerde  zaken. Zo geeft een medewerker van Kwikfit aan dat er ook bespaart wordt op (noodzakelijke) reparaties en het vervangen van versleten banden. Laatst genoemde wordt ook onderkend door bedrijfstakorganisatie voor de banen- en wielenbranche Vaco.

Dus tip van de redactie: besparen is goed, maar hou wel je veiligheid in het oog en bespaar niet op de verkeerde dingen.

Bron: Nu Geld

Categorieën: Opmerkelijk, Autorijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Nieuws

Gaat Fiat het automerk Chrysler overnemen?

De eindbestemming van het automerk Chrysler lijkt nog steeds niet duidelijk te zijn. Nieuwste wending is dat Fiat geïnteresseerd is in een volledige overname.

Meer

In 90 seconden een opgeladen accu in je elektrische auto

Elektrische auto fabrikant Tesla heeft een flinke slag geslagen op het gebied van elektrisch rijden. De batterij van het Tesla S model is namelijk in 90 seconden te vervangen!

Meer

Silex Power Chreos wordt krachtpatser onder de elektrische auto’s

We wisten al een tijdje dat het vooroordeel dat een elektrische auto niet snel kan zijn, niet klopt. Met de komst van het Chreos model van Silex Power wordt dit nog maar eens extra onderstreept.

Meer
 
Ogenblik geduld. Laden...