meer
facebook rss twitter
Bescherm jouw auto deze winter tegen de vrieskou met deze tips

Bescherm jouw auto deze winter tegen de vrieskou met deze tips

Laatst bijgewerkt op: 21 - 01 - 2013 | 17:12

Vrieskou, sneeuw en gladde wegen: koning winter heeft dan toch eindelijk zijn intrede gedaan. Voor de automobilisten betekent dat weer ruiten krabben, extra oppassen onderweg en een grotere kans op pech. Voorkom onnodige problemen in ieder geval met onderstaande tips voor jouw auto in de winter.

  1. Zet je wagen niet op de handrem als het vriest. Met die kou kan de handrem zomaar vastvriezen, dus laat je wagen in zijn achteruit of P staan.
  2. Last van vastgevroren autoportieren? Smeer het rubber in met vaseline, een vettige spray of talkpoeder. Zo voorkom je dat jouw autodeur niet meer open gaat doordat hij vastgevroren is.
  3. Koop een spuitbus met ruitontdooier en zorg dat je deze bij je hebt in je jaszak of tas (dus niet in je auto leggen). Met deze spray krijg je overigens ook je vastgevroren autodeuren open.
  4. Koop speciale dekens om over je autoruiten heen te leggen. Dit bespaart je ’s ochtends weer een paar minuten krabben. Probeer trouwens geen geld te besparen door kranten op je auto te leggen. Als het papier nat wordt vriest deze vast aan je ruit. En zie dat er nog maar eens af te krijgen.

Dus wapen jezelf en jouw auto tegen de vrieskou met bovenstaande tips en je komt de winter weer een beetje gemakkelijker door.

Bron: Ad.nl

De APK keuring

De APK keuring, niemand ontkomt eraan. Maar hoe zit het nu eigenlijk met deze keuring? En wat gebeurt er als je wagen niet gekeurd is? Hoogste tijd dus om wat zaken over de APK op een rij te zetten.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...