meer
facebook rss twitter
Wat is financial lease?

Wat is financial lease?

Laatst bijgewerkt op: 19 - 04 - 2013 | 15:57

Als je een auto wilt leasen, heb je kiezen voor financial lease. Maar wat houdt betekent dit eigenlijk?

In tegenstelling tot de operationele autolease, wordt de auto bij financial autolease eigendom van de klant. Deze lease vorm is dan ook eigenlijk meer een financieringsmethode dan een daadwerkelijke lease constructie. De term leasing wordt echter wel gebruikt omdat de auto onderpand is voor de financiering.

In de praktijk is de klant dan ook economisch gezien de eigenaar van de auto. De financiering valt dan ook onder het vreemde vermogen van de onderneming. Voor jonge ondernemers of zzp’ers kan deze vorm van auto lease interessant zijn vanwege de investeringsaftrek die ontstaat doordat de auto eigendom van de ondernemer is en deze dus een investering doet.

Het risico op de restwaarde is voor rekening van de bezitter. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer leasemaatschappijen die de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van services zoals verzekeringsfaciliteiten, reparatie en bandenonderhoud.

Voordelen financial autolease

- Mogelijke investeringsaftrek
- Auto is fiscaal eigendom van de klant

Categorieën: Lease auto

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Wat is operationele lease?

Als je een auto wilt leasen, heb je kiezen voor operationele lease. Maar wat houdt dit eigenlijk in?

Meer

Tips auto verkopen

Als je jouw auto wil verkopen, wil je er natuurlijk en zo goed mogelijke prijs voor krijgen. Ga daarom aan de slag met onze tips en krijg een beter bod als je jouw auto gaat verkopen.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...