meer
facebook rss twitter
Verkoop elektrische auto’s verdubbeld in 2020

Verkoop elektrische auto’s verdubbeld in 2020

Laatst bijgewerkt op: 22 - 03 - 2013 | 15:39

De verwachting is dat de verkoop van elektrische auto’s in 2020 verdubbeld is. Tegen die tijd zou ongeveer 6,3% van alle auto’s deels of volledig elektrisch rijden, blijkt uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers.

Uit onderzoek van PwC onder 400 vertegenwoordigers in de auto-industrie in 34 verschillende landen blijkt dat de verkoopcijfers van elektrische auto’s de komende jaren dus flink gaat toenemen. Nederland is op dit moment één van de koplopers als het gaat om verkopen van elektrische en hybride auto’s.


Elektrische auto’s in toekomst goedkoper

De verwachting is dat de hogere prijs voor een elektrische auto in de toekomst minder gaat uitmaken, zolang dit maar gecompenseerd wordt met lagere onderhoudskosten en kosten in gebruik. Het betekent echter wel dat de elektrische auto’s nog flink in prijs moeten zakken, aangezien consumenten waarschijnlijk niet meer dan 5.000 euro extra neer willen tellen ten opzichte van een gewone auto.

De verwachting is ook dat autofabrikanten op dit moment al bezig zijn met de elektrische auto’s goedkoper te maken. De prijs zal tenslotte een bepalende factor worden in de concurrentieslag  tussen gewone auto’s en elektronische auto’s. Autofabrikanten zullen dus meer samen moeten gaan werken om schaalvoordelen te bereiken die zich weer uitbetalen in lagere kosten voor de consument.


Aantal oplaadpunten cruciaal in succes elektrische auto’s

Uit het onderzoek blijkt ook dat de eerder genoemde vertegenwoordigers zijn voldoende oplaadpunten en batterijwissellocaties van cruciaal belang voor het slagen van elektrisch rijden. De praktijk zal echter nog moeten uitwijzen waar die kritische grens dan ligt. Hierbij zullen verschillende partijen die met verkeer te maken hebben, zoals autofabrikanten, steden en private partijen.

Ook is de hoeveelheid tijd die een elektrische auto nodig heeft om op te laden natuurlijk van groot belang. De ondervraagden denken dat snelladen maximaal 30 minuten in beslag mag nemen voor het geaccepteerd wordt door de consument.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

Categorieën: Elektrisch rijden, Autorijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

ANWB publiceert top 10 elektrische auto’s

De afgelopen jaren hebben elektrische wagens een stevige opmars gemaakt. Het aantal modellen is sterk toegenomen en de mogelijkheden en innovaties van elektrisch rijden zijn verbeterd. De ANWB heeft een top 10 samengesteld van de beste elektrische auto’s van dit moment.

Meer
 

Hoe werkt een autoveiling?

Je hebt een auto te koop staan, maar je komt er maar niet vanaf. In dat geval kan een online autoveiling een oplossing bieden. Maar wat is een autoveiling eigenlijk en wat houdt dit in voor de verkoper? In dit artikel enkele belangrijke zaken op een rij.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...