meer
facebook rss twitter
Met komst Guido van der Garde eindelijk weer een Nederlander in de Formule 1

Met komst Guido van der Garde eindelijk weer een Nederlander in de Formule 1

Laatst bijgewerkt op: 07 - 02 - 2013 | 17:41

We hebben er een paar jaar op moeten wachten, maar eindelijk is er dan weer een Nederlandse coureur in de Formule 1 sport: Giedo van der Garde rijdt vanaf dit jaar bij het Formule 1 team Caterham.

De Formule 1 is de koningsklasse van de autosport en de droom van elke autocoureur. In dit geval een droom die werkelijkheid wordt voor de Nederlandse coureur Guido van der Garde.

Vanaf dit jaar zal hij plaatsnemen achter het stuur van een van de Formule 1 wagens van Caterham. Volgens teambaas Cyril Abiteboul is Van der Garde een racer pur sang en ziet hij een mooie toekomst weggelegd voor de jonge coureur. Wel is hij reëel in de verwachtingen voor dit seizoen en verwacht hij geen posities in de voorhoede van het klassement.


Van kart naar Formule 1 wagen

Van der Garde, die ooit begon op de kartbaan, heeft afgelopen jaren het ene succes na het andere geboekt. Zo maakte hij meteen een goede indruk in het Formule Renault 2000 kampioenschap. Ook reed hij een aantal jaren in de Formule 3, waar hij in 2006 teamgenoot was van Sebastian Vettel, de huidige kampioen in de Formule 1. Na een overstap naar de Formule Renault 3,5, werd hij in zijn tweede seizoen kampioen. 

In 2008 maakte Van der Garde de stap naar de GP2-klasse.  Een belangrijke stap voor de jonge autocoureur, aangezien deze klasse vaak gezien wordt als een kweekvijver voor Formule 1 talent. Toch duurt het, ondanks enkele testsessies, nog een aantal jaar voor Van der Garde zijn intrede maakt in de Formule 1. In 2011 is een plaats bij het Virgin Team dichtbij, maar wordt de plaats uiteindelijk vervuld door de Belgische coureur Jèrôme d’Ambrisio.

In 2012 reed Van der Garde in de GP2 klasse van het Caterham team en testte toen ook al geregeld voor het team. En met succes blijkt nu, aangezien hij een stoeltje in het Formule 1 team heeft gekregen. Eindelijk weer wat Oranje op de Formule 1 circuits!

Bron: Autoweek.nl

Categorieën: Opmerkelijk, Autorijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Hyundai krijgt eigen testcentrum bij Nürburgring

Hyundai wil meer voet aan de grond krijgen binnen de Europese automarkt. Om hier extra aanzet toe te geven bouwt dit Koreaanse automerk een testcentrum bij de Duitse Nürburgring.

Meer
 
Ogenblik geduld. Laden...