meer
facebook rss twitter
Den Bosch koploper elektrisch rijden

Den Bosch koploper elektrisch rijden

Laatst bijgewerkt op: 27 - 08 - 2013 | 16:23

Een elektrische auto die draadloos opgeladen wordt. Klinkt aardig futuristisch toch? Toch zien de bewoners van Den Bosch dagelijks dat het mogelijk is. Deze Brabantse stad heeft namelijk als een van de eerste steden ter wereld een elektrische bus die draadloos opgeladen wordt.

Een elektrische auto die op afstand opgeladen wordt kan weleens de oplossing zijn voor de beperkte radius die veel elektrische voertuigen op dit moment nog hebben. De bus rijdt inmiddels al een half jaar en functioneert goed. Door middel van een innovatief oplaadsysteem wordt de bus bij elke halte opgeladen tijdens het in- en uitstappen van passagiers. Zo hoeft de bus niet een aparte stop te maken om op te laden, maar gebeurt dit gewoon tijdens de lijndienst.

Zo bewijst de 12 meter lange elektrische bus in Den Bosch dat er genoeg potentie is voor de verdere ontwikkeling van elektrisch rijden.


Noord-Brabant zet in op duurzaam vervoer

De elektrische bus past perfect in het streven van gemeente Den Bosch en provincie Noord-Brabant om vervoer stil, schoon en duurzaam te maken. Zo wil provincie Noord-Brabant vanaf 2025 dat bussen zonder uitstoot van emissie. Een mooi streven voor een schonere provincie.

Bron: Duurzamegemeente.nl

reacties (1)
Categorieën: Innovatie, Elektrisch rijden

Reacties

  • Zo'n beetje net als je electrische tandenborstel, zeg maar.....
    Dhr. van Lit | 27 - 08 - 2013 | 16:23

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Waarom elektrisch rijden?

Ook al is elektrisch rijden bezig aan een sterke opmars, toch is het voor veel mensen nog onduidelijk waarom je nou eigenlijk voor een elektrische auto zou kiezen. Wij zetten daarom een aantal voordelen voor je op een rij!

Meer

De auto van de toekomst

De ontwikkelingen in de auto industrie gaan razendsnel. Bijna wekelijks worden nieuwe ontwikkelingen en innovaties bekend gemaakt die uiteindelijk zullen leiden tot de auto van de toekomst. Maar hoe zit het eigenlijk met de wagen van de toekomst?

Meer
Ogenblik geduld. Laden...