meer
facebook rss twitter
Auto’s met strak design zijn de toekomst

Auto’s met strak design zijn de toekomst

Laatst bijgewerkt op: 10 - 01 - 2013 | 16:19

Als het aan Volkswagen ligt, zullen de automodellen van Volkswagen Group de komende jaren niet gekenmerkt worden door overdadig design. Relatief en doeltreffend design is hoe we de modellen de komende jaren kunnen verwachten.


Volgens Walter de Silva, ontwerpbaas bij de Volkswagen Group, is de tijd van overdadig design voorbij. Hij verwacht dat minimalistisch en tijdloos design de toekomst heeft.

Volgens De Silva is het ‘clean en simpel design’ van modellen zoals de Volkswagen Golf tijdloos. Dit draagt volgens hem sterk bij aan de merkwaarde omdat de restwaarde van de auto hoog blijft en de modellen populair blijven. Hij verwacht ook dat de periode van ‘overdesign’ met een overdaad aan lijnen en overdreven styling op zijn einde loopt.

Auto met tijdloos design

De afgelopen jaren waren deze stijlelementen zoals vouwen en lijnen in het platwerk en gewelfde wielkasten juist veel terug te zien bij automodellen. Goede voorbeelden hiervan zijn de BMW 3-serie en de Ford Mondeo. Volkswagen doet hier niet aan mee omdat, volgens De Silva, deze stijlelementen nu al oubollig beginnen te lijken. Dit staat haaks op de tijdloze uitstraling en langdurige merkwaarde die Volkswagen wenst te behouden. Minimalistisch en tijdloos design, dat is dus wat we de komende jaren uit zijn ontwerpkoker mogen verwachten.

Walter de Silva is ontwerpbaas bij Volkswagen Groep en verantwoordelijk voor modellen zoals de Alfa Romeo 156, Seat Leon, Audi TT en de Volkswagen Scirocco. 

Bron: Autoweek.nl

Categorieën: Opmerkelijk, Autorijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 

Hebben sensoren in auto´s de toekomst?

Dat is in ieder geval wel de verwachting die Ford heeft. Zij voorspellen dat biometrische sensoren, die niet alleen het voertuig maar ook de bestuurder in de gaten houden, een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de auto.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...