meer
facebook rss twitter
Silex Power Chreos wordt krachtpatser onder de elektrische auto’s

Silex Power Chreos wordt krachtpatser onder de elektrische auto’s

Laatst bijgewerkt op: 06 - 03 - 2013 | 16:26

We wisten al een tijdje dat het vooroordeel dat een elektrische auto niet snel kan zijn, niet klopt. Met de komst van het Chreos model van Silex Power wordt dit nog maar eens extra onderstreept.

Waarschijnlijk heb je er nu nog niet over gehoord, maar de Maltese autofabrikant Silex Power bouwt al een poosje aan de weg voor elektrische auto’s. Met de aankondiging van de Chreos, beloven ze een elektrische auto met enkele interessante specificaties.

Een elektrische wagen met pit

Zo krijgt de Chreos van Silex Power een rijbereik van 960 kilometer en zou de batterij binnen 10 minuten weer volledig opgeladen zijn. Een behoorlijke innovatie tegenover huidige elektrische auto’s.

Ook de motorspecificaties beloven een hoop plezier voor liefhebbers van snelheid. Een motorinhoud van 640pk, 4.400 Nm koppel en een acceleratievermogen waarmee je in slechts 2,9 seconden van 0 tot 100 km/ u gaat. Topsnelheid? Begrensd op 300 kilometer per uur. Zo wordt elektrisch rijden ook voor speedfreaks opeens een stuk interessanter.

De wagen is overigens nog niet in productie. De verwachting is dat Silas Power de wagen pas over enkele jaren op de markt brengt. We wachten dus af.

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

De auto van de toekomst

De ontwikkelingen in de auto industrie gaan razendsnel. Bijna wekelijks worden nieuwe ontwikkelingen en innovaties bekend gemaakt die uiteindelijk zullen leiden tot de auto van de toekomst. Maar hoe zit het eigenlijk met de wagen van de toekomst?

Meer
 
Ogenblik geduld. Laden...