meer
facebook rss twitter
Saab start in zomer weer met productie auto’s

Saab start in zomer weer met productie auto’s

Laatst bijgewerkt op: 01 - 03 - 2013 | 17:43

Deze zomer start de Saab fabriek in het Zweedse Trollhättan weer met de productie van auto’s. Vanaf dat moment moeten de 9-3 modellen van Saab weer van de band moeten rollen. Goed nieuws dus voor de liefhebbers van dit Zweedse automerk.

Saab verkeert al een aantal jaar in zwaar weer. Sinds het faillissement van Saab in 2011 is het de autofabrikant niet gelukt om de autoproductie zelfstandig op gang te brengen. Ook het tegenwerken door General Motors van de Chinese investeerders hielpen hier niet aan mee. Na het faillissement werd de Zweedse autofabrikant doorverkocht aan een consortium van Chinese, Zweedse en Japanse investeerders.


Elektrische auto’s voor de Chinese markt

Toch zullen er vanaf deze zomer weer wagens van de productieband moeten rollen. Volgens een brief van een onderdelenleverancier zou Saab deze zomer starten met de productie van elektrische wagens voor de Chinese markt.

Of deze doorstart een succes wordt, is echter voor een groot deel afhankelijk van de bereidheid van de Chinese regering om de verkoop van elektrische auto’s te stimuleren. Wordt dus vervolgd..

Bron: Nu.nl

Categorieën: Elektrisch rijden, Autorijden

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 

Met deze dingen ga je veilig op weg

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, maar als het gebeurt wil je natuurlijk voorbereid zijn. Wij hebben voor je bekeken welke dingen onmisbaar zijn voor die momenten dat het even mis gaat.

Meer
Ogenblik geduld. Laden...